7 tunsori și coafuri pentru părul lipsit de volum

0

Dacă părul tău nu rezistă coafat mai mult de jumătate de oră, iar rădăcinile stau mereu lipite de scalp, cel mai probabil ai o podoabă capilară lipsită de volum. Acest tip de păr poate părea dificil de gestionat, însă el poate fi revigorat cu produsele, tehnicile și coafurile potrivite.

De exemplu, poți folosi un șampon special pentru extravolum, precum și spumă sau alte produse de styling dedicate tipului tău de păr.

Chiar dacă părul fără volum are dezavantaje, el îți oferă și câteva beneficii. De exemplu, nu te vei confrunta niciodată cu aspectul de păr neîngrijit și „expandat”. Iar atunci când vrei să îl aranjezi și să experimentezi coafuri noi, poți folosi ideile de mai jos!

1. Ține-ți cărarea pe o parte

Femeile cu păr subțire și lipsit de volum trebuie să evite, în primul rând, cărarea pe mijloc. Aceasta accentuează aspectul plat, oricât de mult ai încerca să ascunzi prin tapare și folosirea fixativului. Cu toate acestea, o cărare pe o parte adaugă în mod natural un plus de volum părului. Așadar, folosește regulat o mască de păr pentru volum, apoi aranjează-ți diferit cărarea. Vei observa imediat diferența!

2. Încearcă să te tunzi în trepte

Deseori, părul tuns drept are un aspect plat, lucru valabil mai ales atunci când firele sunt lipsite de volum. Dacă vrei să schimbi ceva, poți încerca o tunsoare în trepte sau în scări. Astfel, jocul lungimilor și al texturilor va adăuga volum părului, oferindu-i un aspect mai „viu” și mai fresh.

3. Încearcă o lungime de păr diferită

Ai părul lung și lipsit de volum? Problema s-ar putea rezolva foarte ușor doar scurtându-l! Da, ai înțeles bine. O tunsoare mai scurtă poate elimina greutatea excesivă a părului, iar firele se vor așeza diferit. Poți încerca un bob rebel, o coafură cu breton pe o parte sau alt hairstyle jucăuș, care te va ajuta să îți revitalizezi podoaba capilară.

4. Prinde-ți părul sub forma unui „haos organizat”

Știi acele coafuri cool care par că nu au fost prea mult studiate, dar tot arată excelent? Poți aborda și tu acest gen de hairstyle, pentru a ascunde lipsa volumului.

Dacă nu-ți place să îți lași părul liber sau soluțiile de mai sus nu sunt pentru tine, nu este nevoie să îți tai niciun fir de păr. În schimb, îl poți prinde diferit.

Renunța la cozile aranjate perfect, în favoarea unor coafuri înalte, precum cocurile studiat-neglijente sau părul prins cu mai multe agrafe invizibile.

5. Creează un efect de extravolum cu ajutorul culorilor

Când ai părul fragil, decolorarea și vopsirea nu sunt neapărat cele mai bune idei. Totuși, dacă podoaba capilară este lipsită de volum și vrei să încerci ceva nou, optează cu încredere pentru un balayage. Mai exact, vopsește-ți doar câteva șuvițe, pentru a oferi textură și dimensiune părului. Este un truc excelent, care va schimba complet aspectul podoabei capilare!

6. Concentrează-te asupra rădăcinilor

Părul plat se observa cel mai bine la rădăcină care este lipită de scalp, de cele mai multe ori. Pentru a schimba asta, atunci când îți usuci părul proaspăt spălat, ține-ți capul în jos atunci când pornești uscătorul. De asemenea, ai grijă și usucă firele de la rădăcină spre vârf. Când părul va fi uscat, piaptănă-l cu grijă, fără să aplatizezi volumul creat, apoi coafează-l cum dorești. Experimentează cu niște bucle lejere, pentru extravolum!

7. Încearcă o tunsoare cu breton

Deseori, un breton ales corect poate adăuga volum unui păr cu aspect plat. Încearcă o tunsoare cu breton lung, pe o parte. Aceasta va crea dimensiune și te va ajuta să obții acel aer fresh pe care ți-l dorești atât de mult!

Așadar, fie că ești dispusă să îți tai părul și să îl vopsești sau nu, există întotdeauna o soluție bună pentru a adăuga volum unei podoabe capilare care nu excelează la acest capitol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.