7 pacate care ucid creativitatea

0

Creativitatea nu este doar pentru artisti si poeti. Toata lumea are potentialul de a-si exercita mintea creativa – de a inova noi modalitati de realizare a lucrurilor care vor face in cele din urma viata mai usoara si mai placuta. Creativitatea mareste eficienta talentelor noastre naturale, generand niveluri ridicate de succes si fericire, ajutandu-ne sa descoperim modalitati mai eficiente de a face ceea ce ne place sa facem.

Acte de creativitate pot fi gasite in fiecare aspect al vietii. Suntem inconjurati de rezultate ale ideilor creative, mici si mari – ale noastre si ale altora. Si actele mici de creativitate sunt la fel de importante ca si cele mari. De fapt, cu cat esti mai creativ cu lucrurile mici din viata ta, cu atat vei fi mai creativ cu lucrurile mari.

Este de asteptat ca vor exista suisuri si coborasuri in nivelurile noastre de creativitate. In unele zile vom fi plini de idei noi si in alte zile creierul nostru se va simti un pic plictisit. Desi acest fenomen este natural, deseori si alegerile noastre gresite ne afecteaza capacitatea de a gandi creativ. Marea majoritate a acestor alegeri gresite se incadreaza in una din urmatoarele sapte categorii.

1. Lipsa de cunostinte si de atentie

Cunoasterea si atentia sunt necesitati absolute. Gandirea creativa nu poate fi aplicata productiv pana cand nu este acumulat un anumit nivel de cunostinte despre problema tratata. Astfel, creativitatea, de fapt se bazeaza pe ambele parti ale creierului, partea dreapta si creativa si partea stanga, logica.

2. Lipsa de pasiune si entuziasm

Entuziasmul este seva creativitatii. Creativitatea infloreste atunci cand esti pasionat si entuziast in legatura cu ceea ce faci. Este extrem de dificil sa obtii solutii creative pentru lucruri fata de care nu ai absolut nici un interes. Atunci cand mintea ta este stimulata de curiozitate si interes, creativitatea si motivatia vor accelera in mod automat.

3. Sa faci exact…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.