7 lucruri de care te poți bucura doar dacă stai la casă, nu la bloc

0

Dorința de a sta la casă se întâlnește destul de des în rândul persoanelor care locuiesc la bloc. Există lucruri pe care doar statul la casă le oferă. Iată care sunt unele dintre cele mai mari beneficii de care poți avea parte numai dacă locuiești la casă!

1. Zgomotul redus

Unul dintre lucrurile de care ai parte locuind la casă este, fără îndoială, liniștea. În zonele unde există case, de exemplu, în Dumbrava Vlăsiei, satul modern din mijlocul naturii, zgomotul este mult mai redus decât la blocuri. Casele sunt amplasate la distanțe optime, astfel că vecinii nu te deranjează, așa cum se întâmplă deseori la apartamente. Dacă lucrezi de acasă, te poți concentra cu ușurință asupra sarcinilor zilnice.

2. Camerele sunt mai generoase

Suprafața pe care o ocupă o casă este, de regulă, mult mai mare decât cea a unui apartament, ceea ce este foarte avantajos în special dacă ai familie numeroasă. În plus, unele case îți permit să construiești etaj sau să extinzi numărul camerelor, în funcție de teren și de posibilitățile financiare. Ai mai mult spațiu și pentru depozitare, față de cel dintr-un apartament.

3. Spațiul este ideal pentru activități diverse

Locuitul la casă îți permite să faci mai multe activități alături de familie și de cei dragi, decât cel într-un apartament, datorită prezenței unei curți, a unei terase și/sau a unei grădini. În cazul în care lucrezi de acasă și vrei să te bucuri simultan de natură, ai ocazia să faci acest lucru oricând îți permite vremea. Poți organiza întâlniri cu prietenii la grătare, iar vara poți găti afară.

4. Poți ține mai multe animale de companie

Când stai la casă, ai posibilitatea de a ține mai multe animale de companie decât la bloc, deoarece spațiul îți permite. Astfel, dacă iubești necuvântătoarele și ți-ai dorit dintotdeauna să te înconjori de mai multe, la casă te poți bucura de această facilitate.

5. Gradul redus de poluare

Satele sunt amplasate în mijlocul naturii, motiv pentru care în zonele respective gradul de poluare este redus. Nici traficul nu este atât de intens ca în zonele urbane centrale, astfel că și emisiile de dioxid de carbon sunt în cantitate mai mică. 

6. Nivel sporit de independență

Un alt lucru de care te poți bucura doar dacă stai la casă este un nivel crescut de independență. Vecinii se află la distanță mai mare și nu deranjezi pe nimeni atunci când dai petreceri până seara târziu sau când vorbești tare la telefon. Poți purta discuții zgomotoase fără să îți bată cineva în perete sau să asculte ce vorbești.

7. Natura

Dacă te pasionează grădinăritul, îți poți crea propria grădină de legume sau de flori. Grădinăritul este o metodă de relaxare și, cu toate că uneori este o activitate solicitantă, la curte ai ocazia să o practici și să petreci timp în natură. 

Statul la casă îți oferă posibilitatea de a îți savura cafeaua de pe terasă sau din grădină, să te bucuri de peisaje pitorești și să te relaxezi în natură oricând dorești să faci o pauză.

În funcție de posibilitățile financiare și de preferințele personale, îți poți achiziționa o casă deja construită sau un teren pe care să o construiești de la zero, după un proiect ce îți permite compartimentarea dorită. Decizia de a te muta de la bloc la casă este una care îți schimbă complet viața și există numeroase lucruri de care te poți bucura doar dacă locuiești într-o astfel de locuință.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.