7 cărți de citit cât #StămAcasă

0

Ei bine, dacă există și o parte bună a carantinei, este aceea că acum poți să te apuci de toate lecturile amânate. Dacă nu știi cu ce să începi, noi ți-am pregătit o listă de cărți pe care să le citești în aceste zile.

Va veni focul, de James Baldwin (ed. Black Button Books)

Cea mai nouă apariție a editurii Black Button Books este un text despre rasism și presiunile sociale și psihologice, la fel de relevant astăzi cum a fost și în 1963, când a devenit un bestseller instant și a contribuit la formarea mișcării drepturilor civile. Cartea Va veni focul a fost decrisă de The New Yorker ca „predică, ultimatum, confesiune, depoziție, testament și cronică… toate într-o proză incandescentă, genială’, iar dacă nu ai citit nimic de James Baldwin până acum, ar fi cazul să începi cu ea. Vei găsi și multe alte texte esențiale pentru a înțelege lumea în care trăim la editura Black Button Books, iar în această perioadă, toate titlurile sunt reduse cu 25%.

Anihilare, de Jeff VanderMeer (ed. Nemira)

Borges, Kafka și frații Strugațki sunt câteva dintre referințele care se menționează atunci când vine vorba de Jeff VanderMeer, unul dintre cei mai importanți autori americani de literatură fantastică. Acesta a devenit cunoscut publicului odată cu trilogia Southern Reach, iar prima parte a acesteia, intitulată Anihilare, a fost publicată recent la editura Nemira. Laureată a celor mai importante premii decernate literaturii SF, aceasta ne prezintă o echipă de patru femei (un psiholog, un antropolog, un topograf și un biolog) care trebuie să exploreze o zonă abandonată numită Aria X, unde toți cei care au ajuns…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.