7 Alimente naturale cu proprietăți exfoliante

0

Exfolierea reprezintă unul dintre pașii de bază în ceea ce constă o rutină adecvată de îngrijire. Cu ajutorul exfolierii, reușești să scapi de celulele moarte pe care le ai pe piele, dar în același timp o poți pregăti pentru aplicarea machiajului (în cazul exfolierii tenului).

Atunci când ai o piele exfoliată, te vei bucura de un aspect mult mai neted, mai curat, mai fin și mai luminos, iar machiajul se va aplica mult mai ușor și mai bine. Cu toate acestea, nu trebuie să ții cont doar de aspectul machiajului, ci și de faptul că pielea ta în general are nevoie de o exfoliere minim o dată pe săptămână. Totuși, nu exagera cu acest pas, deoarece o exfoliere frecventă îți va agresa pielea.

Așadar, uite 7 alimente naturale pe care le poți folosi pe post de exfoliant:

1. Papaya

Chiar dacă crezi sau nu, papaya este un fruct minunat pe care ar trebui să îl iei în calcul atunci când ne gândim la realizarea unui exfoliant. Ei bine, secretul pentru care acest fruct este un exfoliant deosebit constă pur și simplu în enzimele acestuia, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele.

2. Bicarbonat de sodiu

Bineînțeles că nu este pentru prima oară când auzi de utilizarea bicarbonatul de sodiu pentru prepararea produselor cosmetice. Pentru a-l utiliza corect în ceea ce înseamnă exfolierea pielii, ar trebui să îl amesteci cu gelul sau produsul de curățare pe care îl poți utiliza pentru un duo efect.

3. Zahărul brun

Zahărul brun reprezintă unul dintre cele mai utilizate ingrediente naturale pentru exfolierea pielii. Acesta îți exfoliază pielea într-un mod subtil, iar pe lângă acest aspect, conține și acid glicolic, unul dintre secretele care îți pot micșora porii, dar și liniile fine. Cel mai bine este să îl amesteci cu miere sau chiar și cu ulei de cocos.

4. Boabe de orez

Orezul nu este benefic doar pentru prepararea unor mâncăruri…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.