6 trucuri utile: ce să faci pentru a-ți ușura viața în bucătărie

0

Chiar dacă iubești să stai în bucătărie, trucurile utile sunt mereu binevenite pentru a-ți ușura viața și a nu petrece aici mai mult timp decât este necesar.

1.  Stabilește locuri pentru obiectele din bucătărie

De cele mai multe ori, dezordinea dintr-o bucătărie se creează pentru că lucrurile și obiectele nu au un loc al lor. Așadar, dacă vrei să eviți acest haos, stabilește care sunt locurile în care îți pui ingredientele, ustensilele și alte articole necesare într-o bucătărie. Pune-le la locul lor îndată ce ai terminat treaba cu ele.

 

Dincolo de utilitatea sertarelor și dulapurilor, mai poți avea în vedere și alte soluții smart, precum o bară suport de ustensile, corpuri suspendate sau diverse ansambluri de cutii care se potrivesc nevoilor tale de depozitare.

2.  Setează frigiderul la temperatura optimă

Setarea frigiderului la o temperatură optimă te scutește de multe probleme cu păstrarea și, totodată, consumul alimentelor. În plus, o setare incorectă a temperaturii va duce la un consum și zgomot mai mare al aparatului. Prin urmare, în funcție de anotimp și modul de funcționare, cate grade sunt in frigider este un aspect important de știut. Dacă ai un frigider mai vechi, care nu afișează temperatura de la interior, poți afla cel mai bine această valoare cu ajutorul unui termometru pentru frigider.

3.  Achiziționează electrocasnicele de care ai nevoie

Într-o bucătărie modernă, electrocasnicele sunt de mare ajutor. Un mic secret ar fi ca în proiectul modernizării unei bucătării să pui mai mult accent pe aceste aparate decât pe designul mobilei de bucătărie.

 

Dincolo de electrocasnicele mari și esențiale, care nu au cum să lipsescă dintr-o bucătărie, precum cuptorul sau plita, să ai în vedere și un fierbător de apă, un blender sau un cuptor cu microunde. Totodată, tocătoarele clasice sunt utile în anumite situații, dar un robot de bucătărie poate mărunți mult mai bine anumite preparate, precum un delicios pate de ciuperci, făcut în casă după bunul plac.

4.  Depozitează corect produsele alimentare

Pentru alimentele perisabile, fie preparate în casă, fie cumpărate și care au ambalajul deschis, folosește folie alimentară sau, alternativ, capace din silicon cu rol de etanșare. Sunt practice și ușor de folosit.

 

Totodată, alimentele cu termen mare de valabilitate trebuie ținute în borcane și recipiente metalice sau de plastic. Pentru produse precum mălai, sare sau cafea, este recomandat să nu le păstrezi în pungi de plastic sau hârtie, deoarece vărsarea lor este mult mai ușoară. În recipientele destinate lor, vor fi ferite de soare sau umiditate, respectiv își vor păstra mai bine proprietățile. În plus, vei avea acces facil prin simpla îndepărtare a capacului.

5.  Păstrează blatul de bucătărie liber și curat

Blatul de bucătărie este special gândit pentru a putea servi pregătirii diverselor preparate. În situația în care îl vei încărca cu lucruri inutile, vei ajunge să pui ingrediente, boluri și ustensile peste tot în bucătărie. Asta pentru că nu ai loc suficient pe blat. Din punct de vedere al stabilității, masa de bucătărie nu este mereu o soluție bună.

 

În altă ordine de idei, blatul de bucătărie trebuie curățat atunci când gătești, respectiv eliberat de lucrurile de care nu mai ai nevoie. Așadar, asigură-te că ai blatul curat după ce termini ceva de făcut. Se curăța rapid cu o lavetă.

6.  Spală vasele după ce ai terminat de gătit

Știm că poate nu mai ai chef de spălat vasele imediat după ce ai gătit sau ai mâncat, însă te asigurăm că este mai bine să le speli. Este important să faci asta deoarece resturile alimentare se usucă și îți va fi mult mai greu să le speli mai târziu. Mai mult, este bine să ai chiuveta liberă pentru orice alte nevoi. Totuși, dacă chiar nu ai timp și trebuie să faci altceva, lasă vasele în chiuvetă, dă puțin drumul la apă și pune dopul. În acest mod, le vei putea spăla mai ușor la prima ocazie. Dacă ai o mașină de spălat vase, deja ai câștigat timp și confort în bucătărie.

 

Viața în bucătărie nu este chiar ușoară, dar poți face o schimbare în acest sens. Îmbină utilul cu plăcutul, dar și cu trucurile noastre de mai sus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.