6 momente în care lentilele de contact sunt de preferat în locul ochelarilor

0

Lentile de contact, sau ochelari? Este o întrebare pe care multă lume ajunge să și-o pună la un moment dat în viață. Există avantaje și dezavantaje ale fiecărei alegeri, iar răspunsul corect depinde mult de stilul de viață și de prioritățile fiecăruia. Totuși, există unele situații în care lentilele de contact sunt, cu siguranță, mai potrivite decât ochelarii. 

 

1. Atunci când duci o viață foarte activă

Dacă practici vreun sport sau dacă, pur și simplu, mergi regulat la sală, probabil că ai constatat deja că ochelarii sunt cel puțin incomozi. Când te apleci, par să alunece de pe nas. Când te miști mult, se deplasează. Nu oferă o vedere periferică grozavă, așa că preferi de multe ori să îi scoți. Nu mai aducem în discuție jocurile cu mingea sau sporturile de contact, când ultimul lucru de care ai nevoie este o pereche de ochelari care să ți se spargă în dreptul ochilor. 

Totuși, activitățile sportive sunt plăcute și sănătoase și nu e în regulă să renunți la ele. Nu e ok nici să renunți la ochelari și să orbecăiești din cauză că nu vezi bine. Soluția? Nu e greu de ghicit: comandă acum lentile de contact lunare și ai scăpat de probleme. 

 

2. Atunci când ții la look-ul tău natural

Pentru persoanele care folosesc ochelari de mult timp, aspectul pe care îl au în timp ce poartă aceste accesorii a devenit obișnuință. Pentru alții, însă, poate reprezenta o sursă de stres sau de nemulțumire. 

Există o mare varietate de rame de ochelari și, probabil, cel puțin un model potrivit pentru oricine, dar gusturile personale nu se discută, iar dacă o persoană se simte incomodată, jenată sau nemulțumită de ideea de a purta ochelari, alternativa lentilelor de contact rămâne o variantă mai potrivită. 

 

3. Atunci când vremea e nefavorabilă

Deși nu se stresează cu soluții de dezinfectat sau cu rigoarea întreținerii lentilelor de contact, persoanele care poartă ochelari au partea lor de provocări de fiecare dată când se strică vremea.

Dacă plouă, ochelarii se stropesc până ce nu mai vezi nimic. La trecerea de la frig la cald, ei se aburesc, orbindu-te de fiecare dată când intri, iarna, în vreun magazin, restaurant sau bar. Să nu mai spunem că, atunci când e foarte frig, se mai întâmplă să mai și înghețe aburul respirației pe lentile!

Din fericire, lentilele de contact nu sunt sensibile la nici una dintre aceste probleme, prin urmare pot fi purtate oricând, fără nici un disconfort.

 

4. Atunci când iubești ochelarii de soare

Adevărul este că, să recunoaștem, ochelarii de soare sunt un accesoriu foarte cool. Din păcate, ochelarii de soare cu lentile cu dioptrii nu sunt neapărat accesibili; oricum, nu te invită să cumperi cele 5 perechi care ți-au făcut cu ochiul. 

Lentilele de contact cu dioptrii îți permit să porți orice model de ochelari de soare, inclusiv pe cei mai fanteziști, fără nici o opreliște. 

 

5. Atunci când urăști ochelarii de soare

Unele persoane nu se simt bine purtând ochelari de soare. Poate că nu le plac ochelarii în general, sau poate că problema e legată de lentilele colorate – cert este că există persoane care nu îi agreează și care fie îi poartă, nemulțumite, pentru a-și proteja ochii de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, fie nu îi poartă și se expun creșterii riscurilor asociate acestora.

Din fericire, lentilele de contact cu protecție UV rezolvă și aceste situații. Cu ajutorul lor ochii sunt protejați, iar tu scapi de ochelarii de soare, care te jenează sau te incomodează. 

 

6. Atunci când dorești o acuitate vizuală excelentă

Ochelarii clasici oferă un câmp vizual corectat, limitat. Nici cele mai mari lentile nu acoperă zona periferică a câmpului vizual. În plus, în funcție de tipul de lentile pe care le porți, pot exista zone de tranziție în care acuitatea vizuală e scăzută. 

Lentilele de contact corect alese nu au nici una dintre aceste probleme. Mulate pe forma globului ocular, ele nu au rame care să îți apară în câmpul vizual, nu lasă zone neacoperite și extind vederea periferică. 

 

În unele situații, lentilele de contact pot fi varianta preferată a cumpărătorilor, în locul ochelarilor. Dacă te recunoști în vreunul dintre cazurile enumerate, poate e timpul să faci o schimbare. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.