5 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării open space

0

Ideea unei bucătării deschise spre living răspunde dorinței unui cămin în care viața să fie bună, convivială și caldă. Astăzi, este aproape o necesitate și reprezintă o solicitare frecventă, indiferent de spațiul disponibil. Într-un apartament mic sau o vilă mare, bucătăria deschisă spre sufragerie trebuie gândită cu atenție. Amenajarea necesită o planificare reală, altfel există riscul de a crea o bucătărie prost organizată și o sufragerie neprimitoare. Iată cinci sfaturi care te pot ajuta să obții cel mai bun rezultat.

Stabilește bugetul și nevoile tale

În primul rând, este important să identifici care sunt nevoile tale și utilizarea zilnică a încăperii pentru a planifica corect amenajarea acesteia. Un student nu va avea aceleași nevoi de echipamente ca o familie, de aceea este important să ții cont de situația ta, atunci când proiectezi camera. La fel, dacă ai un spațiu mic nu-l vei putea amenaja în același mod ca o bucătărie mare.

Nu amenaja bucătăria cu prea multe electrocasnice sau prea vizibile

Într-o bucătărie deschisă spre sufragerie, electrocasnicele – oricât ar fi ele de stilate – sunt adesea inestetice. Evocă un caracter tehnic și dau un aer rece zonei de luat masa. Ca să nu mai vorbim că pot avea efecte secundare neplăcute: mirosuri de la frigider, zgomot pentru mașina de spălat vase sau hotă etc.

Așadar, optează pe cât posibil pentru electrocasnice integrate, de exemplu, un frigider sau un congelator cu sertare încastrate într-un mobilier care continuă stilul întregii camere. Restul electrocasnicelor ar trebui, de preferat, să fie așezate cu spatele la sufragerie, rămânând în același timp accesibil. Poți crea o mică insulă, care nu doar că îți va oferi spațiu de lucru suplimentar, dar poate adăposti cuptorul și masina de spalat vase. Poți integra și câteva prize care sunt mereu de folos.

Nu ignora problema mirosurilor

Că ai oaspeți la masă sau că gătești mesele de zi cu zi, nu este niciodată plăcut să ai mirosuri puternice când mănânci. Acesta este riscul major al unei bucătării deschise. Unii oameni nu gătesc niciodată, alții sunt mereu în spatele aragazului: situația este, așadar, diferită în funcție de personalitatea și obiceiurile fiecăruia.

Soluția este să alegi o hotă performantă pentru a combate mirosurile. Este o investiție necesară mai ales dacă gătești mult. Gândește-te și la mirosurile frigiderului, care nici ele nu sunt binevenite.

Evită o bucătărie laborator

Când avem o bucătărie deschisă spre sufragerie, cele două camere sunt asociate, iar stilul uneia are impact asupra atmosferei celeilalte. Cu o bucătărie oarecum rece, atât livingul cât și locul de luat masa devin rapid austere și deloc ospitaliere.

Pentru a aduce un anumit farmec, încearcă să extinzi atmosfera din living spre bucătărie. Optează pentru culorile pastelate sau tonurile închise. Un blat frumos, din granit, piatră sau în stil terrazzo este, de asemenea, o investiție inteligentă. Sau, dacă preferi, un blat din lemn masiv va aduce un plus de căldură. Ales în tonurile mobilierului din living, va da coerență întregului spațiu.

Insula nu este mereu o alegere

Într-o bucătărie deschisă, insula a devenit acum un clasic. Ne place ideea de a face ultimele pregătiri în timp ce restul familiei sau prietenii beau ceva și participă la discuție. Este un atu pentru convivialitate, dar insula nu este întotdeauna potrivită pentru orice bucătărie. Ocupă mult spațiu, mai ales în apartamentele mici. Așadar, insula trebuie să fie bine tratată și proiectată cu o reală utilitate. În funcție de amenajarea bucătăriei, poate oferi spațiu suplimentar de depozitare și un blat de lucru în plus, care este întotdeauna binevenit.

 

Adesea considerată, pe bună dreptate, inima casei, bucătăria este acum un spațiu de locuit în sine. Aici ne place să ne întâlnim cu familia sau prietenii, să împărtășim momente frumoase cu ei. Așadar, amenajeaz-o cu atenție la detalii și oferă-i căldură, confort, dar și funcționalitate și va deveni rapid locul preferat pentru a crea amintiri frumoase.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.