5 scriitoare pe care orice femeie trebuie sa le citeasca

0

Romanele lor au schimbat lumea, cred eu, in mai bine, iar fara ele sufletele noastre ar fi cu mult mai sarace decat sunt astazi. Efectul il putem vedea imediat daca urmarim rezultatul a ceea ce au inspirat pe multi dintre noi: muzicieni, cineasti, lideri sau oameni simpli. Ceea ce au facut si au lasat in urma a fost pentru noi, iar noi le putem cinsti printr-un singur mod, totodata si cel mai frumos: citindu-le opera.

Virginia Woolf, o adevarata feminista, e poate una dintre cele mai importate scriitoare si figuri literare ale secolului trecut. Nu doar in Anglia. Opera ei este citita si astazi de oameni care nici nu au habar de suferintele prin care au trecut si ce anume a dus-o pana in pragul in care si-a curmat viata. A lasat in urma, noua, tuturor o importanta avere de care trebuie sa avem grija. Citind-o! S-a scris mult si au scris multi despre ea. S-au facut ecranizari ale cartilor pe care le-a lasat posteritatii. Va recomand sa-i cititi opera. Romane precum Doamna Dalloway (1925), Spre far (1927) sau Orlando (1928) sunt acolo. Va asteapta! Si nu numai ele.

Jane Austen nu s-a bucurat, asa cum ar fi trebuit, de un mare succes in timpul vietii sale. A suferit din dragoste mult, dar aceasta suferinta avea sa-nceapa cu o perioada in care a asternut pe hartie Mandrie si Prejudecata, roman de dragoste ce a inspirat si a fost ecranizat in viziunea a atator regizori, Ratiune si simtire, dar si Manastirea Northanger. Probabil ati vazut Ratiune si simtire (1995), in regia lui Ang Lee, dupa un scenariu pentru care Emma Thompson a si luat Oscarul, de altfel a si fost nominalizata la categoria Cea mai buna actrita in rol principal, interpretand rolul Elenorei Dashwood. Tom Wilkinson, Hugh Grant sau Kate Winslet (nominalizata pentru interpretarea Mariannei Dashwood) sunt alte celebritati ale cinematografiei care aduc un omagiu catre Jane Austen jucand in acest film. Cum poate ati vazut si Becoming Jane (2007),…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.