5 pași pentru o locuință mai modernă și confortabilă

0

Pentru a schimba atmosfera într-una modernă și a beneficia de cât mai mult confort în propria casă, ai nevoie de un mic efort și de un buget potrivit. Uite cei cinci pași pe care îi poți urma.

Opțiuni mai îndrăznețe pentru a decora pereții

Revopsirea pereților este printre cele mai ușoare și accesibile acțiuni pentru a împrospăta rapid sau chiar a aduce un nou aspect vizual în interiorul casei.

 

Opțiunea cea mai simplă este să vii cu aceeași culoare pe care deja o ai, însă care prezintă pete, urme de decolorare și alte imperfecțiuni. Cu siguranță, îți va aduce un sentiment de nou și curat. Totuși, dacă chiar îți dorești un altfel de vibe, mai mult sau mai puțin convențional, alege să-ți decorezi pereții (sau doar o latură a lor) cu o altă nuanță de culoare. De exemplu, verdele olive este o idee inspirată, așa cum este și un tapet interesant.

 

Mai poți continua cu niște perdele noi, respectiv schimbarea draperiilor, pentru ca încăperile casei tale să redevină atrăgătoare. 

Zonă îmbunătățită de acces în curte

În condițiile în care locuiești la casă, pune-ți în valoare aleile pietonale, poate începând cu schimbarea pavelelor deteriorate. Zona cu flori și arbuști ornamentali poate fi îmbogățită cu noi specii de plante interesante. 

 

Deși camera auto te va ghida la parcare, rearanjează-ți mobilierul de grădină și alte obiecte care te pot încurca în traficul de zi cu zi. Dincolo de asta, gardul principal schimbă decisiv aspectul curții și, totodată, vine în completarea arhitecturii casei. O poarta culisanta va fi o investiție pentru care îți vei mulțumi de fiecare dată când vii și pleci de acasă, așa cum niște lumini ambientale îți vor face serile mai plăcute, în foișor sau în aer liber.

Mobilier versatil și minimalist

De mobila veche, care acoperă un perete întreg și care cu greu mai poate fi mutată într-un alt loc, ar fi bine să scapi, dacă dorința ta este să recâștigi spațiul încăperilor din casă. Pe lângă asta, te va surprinde faptul că există soluții smart și ingenioase, care să îmbine designul cu funcționalitatea. 

 

Așadar, la modă sunt corpurile de mobilier în stil minimalist, care să-ți satisfacă nevoia de spațiu și de libertate în mișcare, respectiv o cameră mult mai puțin încărcată. În plus, o altă caracteristică de care să ții cont este aceea de a alege corpuri versatile, în culori și forme adaptabile schimbărilor care îți pot trece prin cap ceva mai târziu. Nu-ți face griji, vei putea păstra multe dintre lucrurile personale, în locuri atractive de depozitare. 

 

Cu o cameră mult mai aerisită din punctul de vedere al mobilierului, îți poți pune în valoare și alte idei de elemente de decor.

Elemente de decor ca piese de rezistență  

A sosit timpul, așadar, să îți pui în valoare mult mai bine pardoseala, cu ajutorul unor mici covorașe de efect, care să-ți răsfețe tălpile, dar să și vină cu acel plus de culoare sau textură care să completeze înfățișarea camerei. 

 

Cumpărarea unor noi corpuri de iluminat, cu lumini calde și reci, în funcție de preferințele și nevoile fiecărei încăperi, îți va aduce o altă atmosferă în casă. Ca o practică modernă, colțurile camerei pot fi valorificate cu lampadare pentru citit sau care să-ți redea o lumină difuză.

 

Plantele ornamentale, un tablou interesant și câteva obiecte de decor preferate vor crea un spațiu mai atractiv și confortabil. 

Electrocasnice smart și utile

Electrocasnicele smart nu mai reprezintă deloc un moft, ci un mod de a te simți de fiecare dată bine, atunci când le folosești. 

 

Unele, cum ar fi un Smart TV, alături de un sistem performant de sunet, sunt pentru zilele de entertainment cu prietenii sau familia, iar altele, precum cuptorul electric cu diverse funcții programabile, sunt pentru a-ți face viața mai simplă. Alege-le pe cele cu adevărat necesare ție și bucură-te de funcționalitatea lor. 

 

O locuință modernă și confortabilă nu trebuie să fie un simplu vis. Cu sume cheltuite inteligent și la un interval optim de timp, te poți bucura și tu de aceste lucruri. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.