5 modalități prin care să gestionezi momentele tensionate într-o relație

0

Ne este teamă atunci când avem o discuție mai aprinsă cu partenerul deoarece credem că nu știm care este modalitatea prin care să gestionăm o astfel de situație. Adevărul este că nu există o rețetă secretă, ci mai degrabă ar trebui să pui în aplicare anumite metode pentru a fi liniștită că acea discuție nu se va transforma în cele din urmă într-un conflict.

Într-o relație conflictele sunt destul de frecvente și nu ar trebui să ne sperie atunci când ele apar. Ceea ce ar trebui să faci este să comunici de fiecare dată și să încerci atât tu, cât și partenerul să tratați situația cu maturitate.

Iată care sunt cele cinci modalități care te vor ajuta să gestionezi momentele tensionate din relație:

1. Alege cu atenție momentul în care să discutați

Când vine vorba de alegerea momentului potrivit în care să discuți cu partenerul după o discuție aprinsă, există câteva aspecte la care ar trebui să fii atentă. În primul rând, dacă încă mai ești supărată, așteptă câteva minute până când te vei liniști. Dacă vorbești cu partenerul atunci când ești calmă, există șanse mult mai mari să vă puteți rezolva conflictele. Pe lângă asta, dacă observi că el trece printr-o perioadă mai stresantă în plan profesional, alege un alt moment în care să discuți deoarece acest lucru poate pune o presiune și mai mare asupra lui. 

2. Nu da vina exclusiv pe el

Avem tendința de a crede că într-o relație vina aparține unui singur partener, dar în realitate lucrurile stau diferit. În sensul că nu ar trebui să iei asupra ta întreaga vină sau să îl învinovățești pe el de tot ceea ce nu funcționează în relație. Trebuie să îți dai seama că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.