5 întrebări esențiale care te vor ajuta să-ți construiești o relație mai solidă cu partenerul tău

0

Probabil ai observat că poveștile de dragoste din comediile romantice (sau din basme) se sfârșesc exact acolo unde ar trebui să înceapă. Respectiv cu acel „și au făcut o nuntă mare (sau boemă, după caz) și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți’. Dar suntem de acord cu toții că greul, într-o relație, începe după ce se termină luna (sau lunile, pentru norocoși) de miere. Provocările de care au parte cuplurile căsătorite sunt dintre cele mai diverse, dar cu toate astea există statistici și studii (întinse pe mulți ani și pe mai multe generații) care spun că persoanele căsătorite și care se bucură de un mariaj sănătos (ca să nu spunem fericit) trăiesc mai mulți ani și sunt mai sănătoase.

Ce alte beneficii mai aduce mariajul? Oare persoanele căsătorite se bucură de mai multă prosperitate? Ei bine, se pare că și la această întrebare răspunsul este „da’. În general, cuplurile căsătorite se bucură de mai multă stabilitate financiară. Și nu doar că au mai mulți bani, dar reușesc să și economisească mai mulți bani. Prin comparație, persoanele singure fac mai multe datorii, și – deloc surprinzător – părinții singuri sunt cei care se confruntă cu cele mai multe dificultăți financiare.

Așadar, dacă și din punct de vedere pragmatic, căsătoria pare „o afacere bună’, de ce nu am investi mai mult timp
în a construi o relație mai bună cu partenerul nostru? Iar unul dintre modurile în care poți face asta este să-ți pui și să-i pui (și) soțului tău niște întrebări esențiale. Nu există răspunsuri bune sau rele la aceste întrebări, dar reflectând (împreună) la ele vă puteți îmbunătăți relația. Pentru că întotdeauna e loc de mai bine!

1. Cât de mult vă distrați împreună?

Cuplurile care se „joacă’ împreună vor rămâne alături mai mult timp…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.