5 idei pentru o seară relaxantă cu tine însăți

0

Câteodată nu ai nevoie de prieteni pentru o seară de vineri distractivă. O întâlnire cu tine însăți poate să fie o oportunitate excelentă de a te relaxa, mai ales dacă ai avut o săptămână prea plină. Este recomandat ca, din când în când, să-ți aloci timp doar pentru tine. Dacă ai un partener de viață, trimite-l la un prieten, dacă ai copii, lasă-i la bunici, asigură-te că nu te deranjează nimeni câteva ore. Iată cinci metode de a face o seară petrecută cu tine însăți, acasă, remarcabilă. Însă, înainte de toate, ascunde telefonul mobil. Nu te vei putea relaxa dacă te apuci să citezi mesaje ori să navighezi pe rețelele de socializare online. 

Gătește pentru tine

Absolut tot ce dorești. Când ești singură, nu vrei neapărat să gătești. Însă, ai putea să îți prepari un fel de mâncare preferat, precum paste cu fructe de mare, un platou cu avocado, câteva felii de somon, două felii de pâine prăjită cu unt și o mică salată mixtă, ori, de ce nu, să bagi la cuptor o pizza congelata care va fi gata în doi timpi și trei mișcări. Completează cu o spumă de ciocolată și un cocktail pentru un răsfăț total.

Fă o baie caldă

Cel mai probabil, dacă muncești mult și mai ai și copii, baia este una dintre acele plăceri pe care ți le permiți din când în când. Poți profita de acest moment pentru a-ți pune o mască, după ce în prealabil ți-ai curățat bine tenul. Sigur vei găsi în cămară ori în frigider ingrediente pentru o mască ori un exfoliant blând pentru piele. Zațul de cafea și zahărul brun sunt bune pentru peeling, în timp ce mierea, iaurtul și avocado pot sta la baza unor măști hidratante. După baie, pune-ți un halat pufos și relaxează-te pe canapea cu un ceai aromat sau un pahar de vin rosu.

Stai în pat

Fă-ți un culcuș din mai multe perne. Fie că este vorba despre cititul unei cărți sau de vizionarea unui serial TV, profită de ocazie pentru a sta liniștită în pat. Vizionează un film pe care ți l-ai pus pe listă sau uită-te pentru a șaptea oară la un lungmetraj preferat. De asemenea, te poți relaxa ascultând muzică, orice muzică. Este recomandat să îți faci un playlist atunci când ai timp pentru astfel de momente. 

Joacă-te online

Consolele sau jocurile video online nu sunt doar pentru bărbați. Femeile sunt, de asemenea, jucătoare foarte bune. Dacă nu ai o consolă, vei găsi online multe jocuri gratuite sau plătite pe diferite teme: luptă, aventură, sport, strategie. Jocul stimulează mult mai mult creierul decât să te culci pe canapea și să te uiți la un serial. 

Arta meditației

Lasă tehnologia deoparte, oprește televizorul și bucură-te de liniște. Puțin timp pentru tine înseamnă să îți oferi spațiu pentru a-ți curăța mintea și a reflecta la ceea ce îți dorești cu adevărat în viața ta. Nu este nevoie să răspunzi la întrebări existențiale complexe, dar este important să faci un pas înapoi pentru a-ți examina starea emoțională și a înțelege drumul de parcurs în continuare. Este vorba de a înțelege ce îți place și ce nu îți place și de a fi pregătită să încerci ceva diferit în viitor. O relație sănătoasă cu tine însăți începe cu o comunicare bună, deci fii deschisă și sinceră cu privire la ceea ce ai nevoie. 

 

O seară de vineri petrecută singură acasă poate fi o modalitate excelentă de a te odihni și de a te distra, de a-ți face timp pentru a-ți reîncărca bateriile. Și apoi poți profita din plin de weekendul care urmează.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.