5 idei de amenajare a tavanului pentru a schimba aspectul casei

0

Tavanul este al V-lea perete dintr-o cameră, dar de multe ori este ignorat atunci când vine vorba despre amenajări interioare. În același timp, dacă îi acorzi atenție atunci când decorezi, vei vedea că toată estetica se schimbă în cameră. Indiferent de înălțimea de care dispui, ți-am pregătit 5 idei de amenajare a tavanului pentru a schimba aspectul casei.

 

Luminează tavanul

 

Iluminatul joacă un rol important în conturarea unei atmosfere plăcute în cameră. Atunci când este realizată corect, iluminarea poate avea un efect dramatic sau poate să creeze un aer cozy. Din acest motiv, poți apela la scafa decorativa led, care va amplifica puterea luminii în partea superioară, iluminând tavanul și va bloca lumina în partea inferioară.

 

De asemenea, poți agăța fairy lights sau alte lumini decorative pe tavan, pentru o lumină ambientală care va schimba modul în care percepi camera. Mai mult, atunci când alegi becurile pentru lustră sau pentru corpurile de iluminat pe care le ai în cameră, poți lua în considerare becuri smart cărora le poți schimba culoare și, cel mai important, intentistatea.

 

Adaugă cornișe

 

Tavanul trebuie despărțit de pereți, deoarece în acest mod se realizează o separare a spațiilor. Efectul este unul plin de stil, iar accentul delicat pe care îl oferă o cornisa polistiren nu va trece neobservat. În plus, o baghetă decorativă poate fi folosită și pentru a masca țevi sau fire de curent.

 

Folosește culori

 

Atunci când vopsești pereții, poți continua să adaugi culoare și pe tavan. Vei adăuga o dimensiune suplimentară camerei și o vei face să pară mai înaltă atunci când folosești aceeași culoare pe care ai utilizat-o și pe pereți. În plus, camera va părea mai primitoare și mai confortabilă.

 

Îndrăznește să alegi tapet

 

Dacă vrei să duci designul unei camere la următorul nivel, poți opta pentru tapet pe tavan. De exemplu, un tapet cu print merge foarte bine cu pereți într-o culoare închisă. Tapetul nu este o alegere comună pentru tavan, tocmai din acest motiv va arăta minunat.

 

Accente din lemn

 

Accentele din lemn pe tavan vor adăuga un plus de căldură unei camere. Acestea sunt potrivite mai ales pentru living sau pentru birou. Natura a reprezentat una dintre inspirațiile acestui an în materie de design interior, așa că lemnul a câștigat mult teren în fața altor opțiuni.

 

 

Când te gândești la moduri în care îți poți amenaja casa nu uita că și tavanul face parte din cameră. Greșeala pe care o fac adesea cele mai multe persoane este să considere tavanul o zonă neutră, care nu merită atenția. Un tavan decorat va reuși să spargă tiparul clasic și va evidenția stilul unei încăperi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.