5 cele mai interesante locuri de vizitat din Marea Britanie

0

Alcătuit din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, Marea Britanie sau Regatul Unit a fost pentru mult timp una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Atracția acestor regiuni provine din peisajele sale diverse, o inspirație pentru multe filme și seriale apreciate și datorită patrimoniului cultural bogat.

 

Cele mai bune locuri de vizitat în Marea Britanie includ tot ceea ce și-ar putea dori un călător înrăit, de la moșii și castele de țară frumos conservate, la numeroase galerii de artă și muzee, astăzi de clasă mondială. Datorită dimensiunii sale, este foarte ușor să explorezi această țară fascinantă și diversă doar utilizând mijloacele de transport.

 

Așa că, dacă plănuiești o călătorie în Marea Britanie, iată 5 cele mai interesante locuri de vizitat pe care să nu le ratezi:

1. Walberswick și Coasta Suffolk

Micul sat din Walberswick, bisericile lăsate în ruine și localizarea la malul mării, fac din această locație una dintre cele mai interesante colțuri din estul Angliei. Este un loc iubit de artiști și scriitori, inclusiv Charles Rennie Mackintosh și Esther Freud, datorită atmosferei sale boeme și departe de aglomerație modernă.

 

Satul din Walberswick este înconjurat de peste 1.000 de acri de pământuri protejate și mlaștini care fac din plimbările lungi o adevărată încântare. Totodată, este printre primele „case” din rândul destinațiilor unde s-a construit pentru prima dată o biserică în numele Sfântului Andrei.

2. Winchester, Hampshire

Dacă te uiți la meciurile de fotbal, nu ai fi avut cum să ratezi echipa din Winchester. Dar acest loc nu este doar despre Campionatul Englezesc de Fotbal. Este despre o destinație în care poți vizita o replică din secolul al XIII-lea a legendarei mese rotunde a regelui Arthur, un loc în care nu poți trece cu vedere istoria Marii Britanii.

 

Pe lângă acest obiectiv turistic, poți vizita Catedrala Winchester din apropiere, care este considerată una dintre cele mai lungi catedrale din Europa sau Sala Mare care găzduiește artefacte salvate din Castelul Winchester care acum nu mai există.

 

Orasul este, de asemenea, plin de clădiri georgiene bine conservate, cum ar fi cea care găzduiește originalul Hotel du Vin, datând încă din 1715.

3. Londra

Ne crezi sau nu, există posibilitatea să planifici o călătorie în Marea Britanie fără a vizita Londra, dar acesta este un lucru care nu trebuie făcut niciodată. Capitala întinsă a națiunii englezești se mândrește cu o mulțime de atracții populare, dar și mai puțin cunoscute în rândul celor care o vizitează pentru prima dată.

Pentru cei interesați să afle mai multe despre istoria bogată a Regatului Unit, unul dintre lucrurile de top de vizitat este Turnul Londrei. De asemenea, fanii familiei regale vor dori neapărat să se îndrepte spre Palatul Buckingham, casa regală a Londrei, încă din timpul domniei reginei Victoria. Big Ben-ul, clădirile Parlamentul, Westminster Abbey și South Kensington sunt alte locuri importante de vizitat.

 

Descoperă ofertele disponibile pentru zboruri România-Londra și nu rata scena celor mai importante obiective turistice și proiecții cinematografice din lume!

4. Manchester

Orașele din nordul Angliei sunt evitate adesea pe nedrept de turiști, dar toate merită o vizită cu inima deschisă.

 

Cartierul nordic vibrant din Manchester este excelent pentru cumpărături, fie că este vorba de haine de epocă sau de cele mai recente albume de la Piccadilly Records, în timp ce alte locații precum Bridgewater Hall, Home și Albert Hall, fac din acest oraș un loc potrivit pentru a descoperi cultura populară.

5. Stonehenge și orașul medieval Salisbury 

Este imposibil să nu fi auzit de Stonehenge – unul dintre cele mai vechi situri ale Patrimoniului Mondial, un loc destinat pelerinajului pentru mai bine de 4.500 de ani. Se credea că Stonehenge a fost ridicat ca un lăcaș de cult, dar în aceste zile, mulțimile de oameni care merg acolo sunt formate din turiști atrași de amploarea acestui monument magnific și de ingeniozitatea omenirii.

 

Totodată, asigură-te că petreci suficient timp explorând orașul medieval Salisbury, situat la doar 16 kilometri de Stonehenge. Vei avea șansa să vizitezi una dintre cele mai renumite catedrale din țară, datând din 1220 și găzduind o Magna Carta originală.

 

Deci, ai pus pe listă tot ce ai avut nevoie?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.