5 activități de vară pentru o persoană activă

0

Este greu să rămâi activ atunci când pe platformele de streaming apar seriale noi și interesante sau când cele mai recente știri îți acaparează feed-ul. Chiar dacă vara este un moment ideal pentru a ne implica în activități fizice afară, după atât de mult timp petrecut în interior uneori uităm de unde să începem.

 

Partea bună este că, atunci când vine vara, poți ieși rapid din casă purtând doar o pereche de pantaloni scurți și un tricou, iar soarele și temperaturile prietenoase îți dau un imbold pentru a fi activ.

 

Iată cinci activități pe care să le pui în practică vara pentru a te menține activ.

Plimbări cu bicicleta

Vara este sezonul ideal pentru mersul pe bicicletă. Bicicleta este un mijloc de transport rapid și oferă o sesiune de antrenament eficientă pentru cei ce vor să facă și ceva mișcare. Fie că faci o incursiune în natură, fie că te îndrepți spre serviciu, bicicleta este o alternativă excelentă.

 

De asemenea, plimbările cu bicicleta sunt o activitate de vară minunată, deoarece o poți integra ușor în programul zilnic, făcând exerciții fizice în drum spre orice destinație.

 

Te poți bucura de o plimbare cu bicicleta în parc, în pădure sau spre orice destinație dorești. Poți lua parte la această activitate singur sau o poți transforma într-o activitate de grup, planificând trasee interesante sau alegând destinații atractive.

Jogging

Joggingul este activitatea pentru care e nevoie să te pregătești cel mai puțin. Tot ce ai nevoie pentru a ieși din casă este o pereche de adidași new balance, un short, un tricou și ceva motivație. Totuși, ar fi recomandat să-ți rezervi câteva minute pentru a aplica crema cu protecție solară înainte de a pleca.

 

Joggingul este grozav pentru că poate lua forma unui antrenament rapid, oricând ai o pauză. În timp ce o tură de parc poate părea mult la început, joggingul este genul de activitate în care faci progrese mari cu cât o practici mai des.

Mersul pe role

Fie că ești în parc sau pe o pistă amenajată, mersul pe role este una dintre cele mai plăcute activități în aer liber, mai ales vara. Nimic nu se compară cu adierea pe care o simți în timp ce prinzi viteză pe role. Iar dacă în căști rulează playlistul cu muzica preferată, o plimbare cu rolele te va relaxa și mai mult și te va încărca cu energie în același timp.

 

În plus, o plimbare cu rolele te va transporta înapoi în copilărie. Și ce mod mai bun de a petrece o după-amiază de vară decât să lași copilul din tine să iasă la joacă?

Grădinărit

Grădinăritul este unul dintre cele mai sănătoase hobby-uri pe care le poți dezvolta. Deși nu este, din punct de vedere tehnic, un sport, grădinăritul este o bună alternativă pentru a pune sângele în mișcare, în timp ce te bucuri de aer curat, soare și te conectezi cu natura. Grădinăritul este o modalitate excelentă de a te deconecta de la muncă, de tehnologie și de a te relaxa implicându-te într-o activitate practică.

 

Activități precum greblarea și tunsul ierbii pot fi încadrate în categoria exercițiilor fizice ușoare sau moderate, în timp ce îngrijirea florilor te poate ajuta să te relaxezi și să te detașezi de stresul cotidian.

 

Orice activitate ai alege să faci, lucrul în grădină utilizează grupele musculare principale, deoarece efectuezi mișcări funcționale care imită exercițiile fizice clasice.

Drumeții

Mersul pe jos te poate ajuta să ameliorezi stresul și să te conectezi cu natura. Dar dincolo de faptul că iei o pauză de la stresul cotidian, plimbările lungi sau drumețiile te ajută să rămâi activ, îți dau ocazia să observi natura și să te bucuri de ea, să respiri aer curat. Toate acestea în timp ce îți oferi un antrenament lejer, dar eficient.

 

Drumețiile alături de un prieten, un coleg de serviciu sau un membru al familiei aduc adesea un plus de motivație și angajament, dacă ți-ai propus să arzi câteva calorii. În plus, atunci când ai companie, drumețiile pot fi mai distractive.

 

Acestea sunt doar câteva exemple de modalități de a petrece timp afară și de a rămâne activ în timpul verii. Orice formă de activitate fizică te poate ajuta să te relaxezi și să oferi organismului tău un boost de energie. Așadar, cu tot timpul petrecut în ultimii ani la interior, este mai important ca niciodată să ne rezervăm timp pentru activitatea fizică și pentru a ne menține activi.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.