4 tipuri de despărțiri care e posibil să te traumatizeze

0

Niciun final de poveste de iubire nu e fericit, nici atunci când tu ești cea care inițiază ruptura, dar sunt unele despărțiri care e posibil să te traumatizeze. Există traume care au legătură cu evenimente care îți pot afecta viața sau integritatea corporală. Dar mai există și altele care țin de moartea unei persoane dragi, de despărțire, divorț sau pierderea locului de muncă.

Doare când te desparți de comun acord, doare când ai o discuție decentă în care el îți spune că s-a gândit și nu mai vrea să continuați relația. Însă cazurile de mai jos sunt absolut speciale, pentru că îți pot da viața peste cap.

1. Violența fizică și verbală duc la o despărțire traumatizantă

Respectul este o componentă esențială pentru buna funcționare a oricărui tip de relație. Respectul este o nevoie emoțională pe care o au toți oamenii, la fel și nevoia de siguranță. Dacă relația voastră se încheie prin violență fizică, printr-o tiradă de cuvinte urâte, despărțirea chiar e posibil să te traumatizeze. Injuriile rănesc, dezamăgesc, nu te așteptai la asta de la iubitul tău, și adaugi și tu suplimentar mai multă presiune.

Cum? Pai gândindu-te de ce nu ai observat mai devreme ce fel de om e, cum l-ai ales tocmai pe el, de ce ți-ai pierdut timpul cu el etc. Bătaia, România fiind din păcate fruntașă în ceea ce privește violența domestică, poate duce chiar la apariția sindromului de stres post-traumatic. Acesta se manifestă prin tulburări de somn, accese de furie sau iritabilitate, dificultăți de concentrare, amintiri ca niște flash-uri din momentul agresiunii, agitație etc.

2. L-ai prins că te înșeală!

Infidelitatea îți frânge inima. Capitalul de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.