4 soluții pentru etichetarea borcanelor

0

Fie că vrei să etichetezi borcanele cu produse preparate de tine pentru iarnă sau dorești să pui etichete recipientelor pe care urmează să le vinzi sau să le oferi cadou, soluțiile moderne sunt mai ofertante decât oricând.

Ai la dispoziție o mulțime de variante creative și elegante de etichete, pe care le poți lipi cu ușurință pe borcanele tale. Iată câteva dintre cele mai inspirate!

1. Etichetele grafice, personalizate în funcție de preparat

Dacă prepari dulcețuri, murături sau zacuscă în cantități mai mari, cu scopul de a vinde produsele sau de a le oferi cadou celor dragi, alege etichetele personalizate pentru borcanele de sticlă, cu design grafic simplu, dar atractiv.

Acestea au elemente grafice care oferă indicii despre conținutul fiecărui borcan, oferind produsului și un aspect mai apetisant, prin imaginile cu ingrediente proaspete, precum fructele și legumele. Nu în ultimul rând, culorile vesele contribuie și ele la aspectul final.

2. Etichetele simple, autoadezive

Dacă vrei să etichetezi borcane într-un mod minimalist, doar cu scopul de a identifica rapid și ușor conținutul, poți folosi etichete simple, autoadezive, pe care poți nota cu un marker sau cu un pix ce conține fiecare borcan și data la care a fost sigilat.

Această metodă este ideală pentru borcane cu dulceață, zacuscă sau murături, pe care le vei consuma pe parcursul anului.

3. Aparatul pentru etichetat

În cazul în care ești o persoană extrem de organizată și vrei să etichetezi fiecare recipient pe care îl pui în cămară, poți opta pentru un aparat special pentru etichetare. Acestea reprezintă, practic, mici imprimante încărcate cu benzi adezive, pe care va scrie exact ce îți dorești.

Avantajul acestui tip de aparat este că poți eticheta toate borcanele la fel, cu un design grafic simplu și elegant, cu text personalizat în funcție de preparatele tale. Poți folosi aparatul atât pentru borcanele cu gem, cât și pentru a eticheta borcanele în care păstrezi diferite ingrediente: paste, orez, făinuri de mai multe feluri, mălai, zahăr și așa mai departe.

4. Etichetele handmade

Poate că un set de etichete standard, care arată identic, nu este pe gustul tău și preferi, mai degrabă, ceva mai rustic și mai autentic, făcut chiar de tine.

Există nenumărate idei de etichete handmade pe care le poți confecționa pe cont propriu, din doar câteva materiale de bază.

  • Eticheta legată direct de borcan

Pentru prima variantă de etichetă handmade, ai nevoie de o sfoară subțire și rezistentă sau o panglică colorată, o bucată de hârtie sau de carton și un marker.

Scrie textul dorit pe bucățica de material, apoi găurește-l în partea de sus de două ori, doar atât cât să poți trece sfoara prin hârtie sau carton. Trece panglica sau sfoara prin prima gaură, de jos în sus, apoi trece-o și prin a doua. Strânge bine ața și leag-o în jurul borcanului, cu un nod și o fundiță.

  • Etichetarea pe capac

Dacă vrei o etichetare deosebită, folosește bucăți de material textil sau chiar hârtie creponată. Măsoară diametrul capacelor de borcan și adaugă câțiva centimetri în plus. Taie cercuri de material sau hârtie, poziționează-le pe capacele deja sigilate și fixează-le cu o sfoară sau o panglică, astfel încât să creezi un design rustic, colorat și vesel. De sfoară agață o bucată de carton, inscripționată cu ceea ce conține borcanul.

Avantajul acestor metode handmade este că, după consumarea produselor din borcane, le vei putea curăța pe acestea foarte ușor, căci nu vor prezenta urme de adezivi.

În final, indiferent de varianta pe care o vei alege dintre cele de mai sus, vei obține un set organizat de borcane și nu vei uita niciodată ce conțin acestea sau la ce dată au fost ambalate. În plus, cămara ta va arăta mai bine ca niciodată!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.