4 sfaturi pentru un bărbierit ca la carte

0

Pentru majoritatea bărbaților, bărbieritul este un ritual de zi de zi, care le oferă acestora încrederea și look-ul ideal pentru noi provocări! Fiecare bărbat se confruntă cu un altfel de păr facial, de aceea unii domni se bărbieresc zi de zi, pe când alții ocazional, pentru a-și întreține barba.

 

Află deci care sunt etapele importante pentru ca tu să te bucuri de un bărbierit ca la carte în viața de zi cu zi, dar mai ales pentru momentele importante, alături de o gamă extinsă de produse de bărbierit de pe sephora.ro care îți vor catifela și calma pielea de după ras!

 

Pregătirea feței pentru bărbierit

Sunt foarte mulți bărbați sensibili la atingerea aspră a lamelor, de aceea este important ca fiecare domn să respecte etapele incipiente pentru pregătirea corectă a chipului, înainte ca acesta să fie bărbierit. Astfel, rutina ar trebui să pornească prin spălarea feței cu apă caldă din abundență pentru ca firele faciale de păr să se înmoaie iar porii chipului să se deschidă.

 

În funcție de tipul de barbă pe care-l ai, este recomandat să aplici și alte produse înainte de bărbieritul propriu-zis. De exemplu, pentru barba deasă folosește un ulei hrănitor care să protejeze firul de păr și care să ajute lama aparatului de bărbierit să alunece mai ușor. Este necesar să folosești aparatul cu atenție și să nu te grăbești pentru a nu-ți strica look-ul!

 

Pregătirea spumei de ras și aplicarea acesteia

Soluțiile pentru bărbierit, precum spuma sau săpunul sunt potrivite pentru orice tip de ten deoarece înmoaie și ridică firele de păr, acestea fiind mult mai ușor de tuns ulterior. Totodată, spuma pentru bărbierit protejează pielea împotriva iritațiilor.

 

Aplică spuma sau crema de ras pe față sau pe vârful pămătufului și începe să acoperi toate firele faciale de păr prin mișcări circulare și delicate până când întreaga suprafață este acoperită cu spumă din abundență. Spuma trebuie distribuită în mod egal pe toată barba.

 

Bărbieritul propriu-zis

Pentru ca toate firele faciale de păr să crească în aceeași direcție, este important să începi prin bărbierirea părților laterale, apoi bărbia și gâtul. Există, bineînțeles, mai multe aparate și tehnici de ras, de aceea este important să alegi întotdeauna instrumentele și metodele potrivite pentru nevoile tale.

 

Vei putea opta dintre un aparat de ras care oferă o bărbierire ușoară și delicată sau poți alege lamele foarte bine ascuțite, care îndepărtează foarte bine firul de păr, însă procesul de bărbierit poate dura puțin mai mult. Pentru a doua variantă este important să nu te grăbești și să folosești instrumentul cu grijă.

 

De reținut! Bărbieritul trebuie realizat în sensul creșterii firelor de păr, și nu invers, mai ales dacă timpul nu îți permite să te razi în fiecare zi. Totodată, pentru rezultate maxime este important să clătești des aparatul sau lama pentru bărbierit, astfel încât lamele să poată ajunge ușor la piele. Nu pune presiune pe chip deoarece te poți irita sau chiar tăia.

 

Clătirea și hidratarea tenului

După ce ai terminat de bărbierit părul facial, curăță spuma rămasă cu apă din abundență apoi asigură-te că nu au rămas fire rebele. Acum pielea ta va avea nevoie de îngrijire și hidratare, astfel încât este recomandat să folosești un balsam pentru după bărbierit, fără alcool, care să hrănească și să protejeze intens tenul. 

 

Aparatul sau lama de ras trebuie curățate după fiecare folosință cu apă din abundență. De asemenea, pămătuful și bolul (în cazul în care ai folosit unul pentru spuma de ras) trebuie curățate și păstrate la loc deschis pentru a se usca natural.

 

Bărbieritul este un ritual cu care foarte mulți bărbați își încep ziua, asemeni rutinei de înfrumusețare și machiaj la doamne și domnișoare. De aceea este important ca pielea ta să fie protejată de acțiunea aspră a lamelor, astfel încât tenul tău să rămână catifelat și fără iritații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.