4 Greșeli frecvente pe care femeile le fac atunci când aplică fondul de ten

0

Fondul de ten este foarte important pentru ca tenul să aibă acel aspect catifelat, fără imperfecțiuni, uniform și matifiat. Doar că, atunci când este aplicat incorect, fondul de ten poate scoate în evidență anumite defecte, ne poate usca sau îngrășa tenul, sau poate lăsa urme inestetice. Dacă îți dorești să excluzi aceste detalii de pe listă, este esențial să știi unde greșești atunci când aplici fondul de ten, dar și cum îți poți îmbunătăți tehnica. Află și tu care sunt cele mai întâlnite greșeli pe care le facem atunci când aplicăm fondul de ten.

1. Îl testezi pe mână și nu pe ten

Primul lucru pe care îl faci atunci când ești în căutarea unui fond de ten, de la o firmă pe care nu ai mai folosit-o până acum, este să testezi nuanțele pentru a o descoperi pe cea potrivită pentru tine. Doar că, majoritatea femeilor aplică fondul de ten pe mână pentru a-și afla nuanța. Nimic mai greșit. Nuanța de pe ten poate diferi mult față de culoarea pielii de pe mână. De aceea, este indicat să testezi fondul de ten sub ochi, pe gât sau decolteu, pe nas și de-a lungul maxilarului. Dacă fondul de ten devine invizibil, înseamnă că ți-ai găsit nuanța potrivită.

2. Nu utilizezi primer

Rolul primerului este să îți pregătească tenul pentru aplicarea machiajului, pentru a-ți uniformiza tenul și pentru a-l hidrata. Probabil și ție ți s-a întâmplat să observi că fondul de ten nu se așează bine și să nu înțelegi de ce. Primerul mai poate ajuta și la prelungirea duratei fondului de ten pe față, ca să nu mai fii nevoită să faci atât de des retușuri. În plus, un primer de calitate îți va acoperi porii și ridurile fine, astfel încât, tenul tău să arate ca de porțelan.

3. Întinzi produsul cu degetele

Nu toate fondurile de ten sunt potrivite pentru a fi aplicate cu vârful degetelor. Chiar dacă această metodă pare a fi…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.