4 criterii de care sa ții cont atunci când alegi o brațară fitness

0

Brățările de fitness pot fi de mare ajutor persoanelor care vor să afle mai multe detalii despre modul în care le funcționează organismul. Dacă îți dorești să fii la curent cu informații precum pulsul cardiac, nivelul de oxigen din sânge, distanța parcursă, numărul de pași și altele, ai putea alege o astfel de brățară. 

La fel ca în cazul achiziționării oricărui alt gadget nou, ar trebui să analizezi cu atenție opțiunile disponibile și caracteristicile acestora. Iată 4 factori cheie de care ai putea ține cont atunci când alegi o brățară de fitness. 

Funcțiile disponibile 

În magazine vei găsi brățări cu un număr mai mare sau mai mic de funcții și senzori. Pentru a cumpăra modelul potrivit dorințelor și necesităților tale, trebuie să te gândești ce așteptări ai de la noul tău dispozitiv și ce date dorești să afli despre organismul și stilul tău de viață. 

Îți prezentăm câteva funcții importante: 

  • Monitorizarea caloriilor arse;
  • Contorizarea numărului de pași parcurși pe zi;
  • Monitorizarea ritmului cardiac;
  • Supravegherea respirației;
  • Măsurarea temperaturii corpului;
  • Determinarea nivelului de oxigen din sânge;
  • Distanța parcursă într-o zi sau săptămână;
  • Monitorizarea tiparelor de somn.

 

În general, cu cât o brățară are mai mulți senzori, cu atât mai bine, întrucât poți măsura diverși parametri. Trebuie să iei în considerare și faptul că prezența mai multor caracteristici implică un preț mai mare al brățării. Funcțiile incluse ar trebui să rezoneze cu obiectivele tale, fie că iți cauți o brățară de fitness sau orice alt gadget de monitorizare a stării fizice. 

Durata de viață a bateriei

Un astfel de dispozitiv de monitorizare este gândit să te însoțească în fiecare zi. În acest scop, bateria acestuia ar trebui să aibă o durată de viață excelentă și, din fericire, cele mai multe dintre ele o au.

Autonomia brățării este un element important, pe care ar trebui să-l verifici atunci când alegi să-ți cumperi una. De regulă, durata de viață a acesteia variază între o săptămână și șase luni, în funcție de modelul brățării, calitatea și volumul bateriei, luminozitatea ecranului, precum și numărul de funcții incluse. 

Rezistența la apă sau impermeabilitatea

În cazul în care te interesează să utilizezi brățara în piscină, atunci vei avea nevoie de una impermeabilă, cu un grad de protecție IP67 sau IP68. Dacă intenționezi să practici activități sportive în aer liber, indiferent de vreme, atunci poți lua în considerare achiziționarea unui model rezistent la apă. 

Diferența dintre cele două modele este dată de perioada expunerii acestora la apă. O brățară impermeabilă poate fi scufundată fără griji, în timp ce modelul rezistent la apă, poate face față doar unor stropi, întrucât există posibilitatea de a pătrunde lichid în interiorul mecanismului. 

Design-ul și forma brățării de fitness

Pe piață există o varietate de stiluri și culori din care poți alege. Vrei un model elegant, pe care îl poți purta inclusiv la birou, sau unul mai sport? Alegerea celui mai potrivit design ar putea să se bazeze inclusiv pe activitățile pe care le desfășori zi de zi, astfel încât modelul să se potrivească la majoritatea ținutelor tale. 

De asemenea, confortul este un factor deosebit de important. Este necesar ca brățara de fitness să ți se ajusteze perfect pe încheietura mâinii, iar greutatea acesteia să fie suportabilă. Pe parcursul zilei, vei avea mai multe tipuri de activități, iar brățara trebuie să-ți fie un ajutor, nu să te încurce. 

 

În final, caracteristicile care fac o brățară să fie considerată  bună pot să varieze de la o persoană la alta. Analizează-ți nevoile și dorințele, apoi verifică mai multe modele de brățări și alege-o pe cea care se apropie cel mai bun de preferințele tale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.