3 idei de activități distractive împreună cu copilul tău

0

Atunci când ai copii ajungi să îți dezvolți creativitatea cu fiecare zi ce trece. Nu de alta, dar ai mare nevoie de aceasta pentru a găsi mixul ideal de activități captivante și educative în același timp, prin care să îl ții ocupat pe cel mic.

 

Este necesar să inventezi jocuri, să găsești răspunsuri și explicații la cele mai surprinzătoare întrebări și să îi propui activități distractive pentru petrecerea timpului liber, în mod ideal, cât mai departe de ecranul tabletei. 

 

Dacă îți dorești o doză suplimentară de inspirație, descoperă 3 idei de activități distractive pe care să le faci alături de copilul tău.

 

   1. Descoperiți seriile de cărți educative 

 

Una dintre marile provocări pe care le întâmpini ca părinte este aceea de a-l convinge pe cel mic să petreacă timp departe de televizor. Cum poți folosi în ajutorul tău “puterea” acestui dispozitiv magic ce îl captivează în totalitate? 

 

Ei bine, apelează la produse educative, inspirate chiar din serialele lui preferate. De exemplu, un set de cărți Peppa Pig în română ar putea fi modul prin care își va revedea personajele favorite, însă nu urmărindu-le pe ecran, ci, de data aceasta, pe hârtie. 

 

Pachetele sunt potrivite pentru vârste de la 3 ani în sus și vin cu o sumedenie de istorioare captivante, dar în același timp educative. Micuțul are posibilitatea să-i însoțească pe simpaticii porcușori nu doar în călătoriile prin lume, dar și să-i aibă alături atunci când exersează pentru primele dați scrisul literelor și cifrelor.

 

   2. Gătiți un desert savuros

 

Cui nu îi place un mic răsfăț dulce? Cel mai probabil, copilul tău este un mare fan al deserturilor. Profită de weekend pentru a face împreună ceva distractiv, precum gătitul. 

 

Reprezintă ocazia perfectă de a-i povesti câte ceva despre ce înseamnă o nutriție sănătoasă și despre importanța consumului echilibrat de dulciuri. Învață-l încă de mic care sunt alternativele mai sănătoase la cele clasice și experimentați împreună, folosind ingrediente de bună calitate. 

 

De exemplu, o prăjitură din faină integrală, îndulcită cu banane și curmale, în care adăugați și câteva chipsuri de ciocolată neagră, poate fi o variantă pe care să o testați cu succes. O oră și jumătate mai târziu, vei avea nu doar un copil care s-a distrat pe cinste mixând ingrediente alături de tine, dar și un desert pe care să îl savurați cu poftă. 

 

   3. Organizați un picnic

 

Când vine weekendul, te simți deja pus în dificultate căci nu știi exact care ar fi cea mai potrivită activitate pentru copilul tău. Ai vrea să mergeți și în parc, dar să vizitați și bunicii, să stați la aer mai mult decât de obicei, dar să faceți și ceva mișcare astfel încât cel mic să își consume din energie.

 

Ce ar fi dacă ai putea să le îmbini pe toate? Cum? Printr-un picnic! Anunță-ți familia că duminica va fi rezervată unei ieșiri la iarbă verde. Este un mod atât de simplu de a fi cu toții laolaltă, servind un prânz ușor și făcând mișcare cât cuprinde: volei, badminton sau fotbal. 

 

Ți se pare complicat să găsești activități distractive pe care să le desfășori alături de copilul tău? Adu-ți aminte că pentru el, dar mai ales pentru dezvoltarea sa armonioasă, este mai important să petreceți timp de calitate împreună, indiferent de ceea ce faceți efectiv.  

 

Fii prezent, acordă-i atenție totală și distrează-te la maxim! Copilul tău va simți acest lucru și va fi în culmea fericirii fie că vă jucați lego pe covorul din sufragerie, fie că experimentează primul său zbor cu avionul!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.