20 de lectii practice pe care le putem invata de la copii

0

Copiii traiesc dupa instinctele lor, in mod deschis si fara ezitare. Ei sunt entuziasmati de viata, dornici de a invata si curiosi despre tot. Chiar daca au inca multe de invatat, cei mici ne pot invata cateva lectii serioase despre cum trebuie abordata viata. Aceste lectii sunt simple, dar pertinente pentru a trai o viata sanatoasa, fericita si productiva. Daca ai ocazia, petrece si tu o dupa-amiaza observand un grup de copii care interactioneaza unii cu altii si cu lumea din jurul lor, si vei fi surprins de cat de multe lucruri poti invata din comportamentul lor.

Iata, pe scurt, cateva dintre aceste lectii:

1. Traieste spontan

Copiii nu planifica lucrurile pe care le fac. Ei trăiesc spontan, bucurandu-se in fiecare moment de ceea ce primesc (de la parinti, de la ceilalti copii, de la lume, etc). Ar fi absurd sa spunem ca managementul timpului si planificarea adecvata sunt inutile la varsta adulta, dar este de asemeea absurd sa ignoram toate oportunitatile care apar spontan, la momente neprevazute de-a lungul vietii noastre.

2. Nu lasa lipsa de experienta sa te descurajeze

Copiii nu sunt niciodata preocupati de lipsa lor de experienta. In cazul in care nu facut ceva anume pana atunci, se avanta cu incantare sa experimenteze. Daca nu reusesc din prima, se auto-motiveaza si indura fiecare lovitura pana cand reusesc. Lipsa de experienta este adesea doar un motiv inventat de unii pentru a-si motiva teama de necunoscut si neincrederea in fortele proprii.

3. Exercitiile fizice pot fi distractive

Copiii fac exercitii fizice tot timpul, nu pentru ca este sanatos, ci pentru ca este distractiv. Ei alearga, se catara, sar, etc., etc. Pentru un anumit motiv, uitam adesea cat de distractiva poate fi miscarea. Secretul este doar sa gasim acea activitate pe care chiar sa ne faca placere sa o facem.

4. Cand lucrurile merg prost razi si mergi mai departe

Atunci cand se intalnesc cu un obstacol, cei mici rad si il…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.