10 semne că bărbatul pe care îl placi fuge de tine și de iubire cât îl țin picioarele

0

Bărbatul pe care îl placi te ține în șah, astfel încât nu mai înțelegi nimic? Acum este atent, interesant vizibil de tine, acum se distanțează și devine rece? Cartea Evitant, de Jeb Kinnison, editura Curtea Veche, este o lectură care va face lumină în multe dintre relațiile tale trecute și te poate ajuta în cele viitoare. Abordează problema stilurilor de atașament, concentrându-se mai ales pe evitanți. Adică persoanele care fie nu caută deloc atașament emoțional, fie și-l doresc și visează la cineva special, dar imediat ce se concretizează intimitatea emoțională rup relația.

Ce sens are să te desparți când lucrurile par să meargă din ce în ce mai bine? Pentru ei prea multă apropiere este periculoasă, se tem să nu fie trădați. Așa că apelează la anumite strategii de distanțare sintetizate mai jos și prezentate în detaliu în carte.

Bărbatul pe care îl placi nu vrea relație serioasă

Poate să-ți repete asta la nesfârșit, dar să rămână în poveste timp îndelungat fără să-și asume ceva concret. Mai sunt evitanți care se și căsătoresc, dar au mereu un plan legat de cum să se retragă din relație dacă lucrurile nu merg bine. Evitantul nu vrea să aveți proprietăți sau economii la comun. Se gândește să se mute în alt oraș sau altă țară chiar dacă voi sunteți (cumva) împreună.

Se concentrează pe defectele tale

Apropierea e prea mare? Se concentrează pe defecte minore pe care le amplifică! În mintea lui, bărbatul pe care îl placi se îndepărtează de tine pentru că nu ești așa grozavă. Dar în realitate apelează la acest mecanism de teama să nu fie rănit și să nu aibă nicio formă de dependență relațională (care apare într-o…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.