10 filme mai bune decât romanele după care au fost adaptate

0

Ne-am obișnuit ca o carte să fie întotdeauna mai bună decât un film, existând întotdeauna mai multe detalii captivante pentru cititori. Cu toate acestea, unele adaptări sunt cu adevărat spectaculoase, așadar au devenit mult mai apreciate față de cărțile care au servit drept sursă de inspirație.

Iata 10 filme care demonstrează că pot fi mai bune decât romanele după care au fost adaptate:

The Godfather

Lucrarea lui Mario Puzo din 1969 este cu adevărat minunată, însă ceea ce a reușit să facă Francis Ford cu adaptarea sa este cu adevărat spectaculos. Cei doi au colaborat pentru scenariul filmului, așadar nu este deloc surprinzător faptul că această serie de filme s-a bucurat de un asemenea succes.

The Devil Wears Prada

Acest film văzut probabil de orice fashionistă se bazează pe romanul lui Lauren Weisberger, ea folosindu-se de perioada în care a lucrat pentru Anna Wintour drept sursă de inspirație. Meryl Streep și Anne Hathaway au transformat acest film în unul de succes, iar povestea lui Andy Sachs te va face probabil să te întrebi cum ar fi să lucrezi pentru cea mai cunoscută revistă de modă din lume.

No Country for Old Men

Textul lui Cormac McCarthy poate fi destul de greu de urmărit din cauza punctuației, așadar nu este deloc surprinzător că filmul s-a bucurat de mai mult succes. Adaptarea din 2007 a câștigat mai multe premii Oscar, atât pentru Cel mai bun film, cât și pentru Cel mai bun actor în rol principal, trofeul fiind primit de Javier Bardem.

The Little Mermaid

De câte ori nu ai citit în copilărie povestea lui Hans Christian Andersen, Mica Sirenă și ți s-a părut destul de înfricoșătoare? Walt Disney s-a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.