10 filme alb-negru pe care trebuie să le vezi

0

Filmele clasice oferă de obicei o poveste aparte și tocmai de aceea este bine să (re)vezi pelicule alb-negru, la fel de interesante ca cele care apar astăzi în cinematografe.

Ți-am pregătit povești de care poate ai mai auzit, precum „Casablanca”, dar și filme în care apar actrițe celebre precum „Sabrina”, cu Audrey Hepburn.

„Casablanca”

„Casablanca” este probabil un film pe care l-ai văzut și, dacă nu ai făcut-o, sigur ai mai auzit până acum de el. Ingrid Bergman și Humphrey Bogart nu au crezut inițial că filmul lor se va bucura de un asemenea succes, însă povestea de dragoste și replicile memorabile fac ca această peliculă să fie perfectă pentru orice zi în care vrei să te relaxezi.

Cei doi actori joacă rolul unui cuplu care a avut o scurtă relație de dragoste în Paris, iar apoi s-au întâlnit în Casablanca, în mijlocul celui de-al Doilea Război Mondial. Personajul lui Ingrid vrea să plece în SUA alături de soțul ei, iar singurul care poate face ca acest lucru să se întâmple este chiar Rick Blaine (personajul interpretat de Bogart).

„It’s a Wonderful Life”

Cu siguranță ai auzit și de acest film! James Stewart joacă rolul unui bărbat care visează să părăsească orașul natal și familia pentru a călători în întreaga lume. Atunci când lucrurile nu decurg conform planului, acesta este dezamăgit, gândidu-se că a pierdut, însă o intervenție îl ajută să își schimbe părerea.

„The Philadelphia Story”

Replicile memorabile sunt cheia succesului pentru filmele clasice, iar atunci când din distribuție fac parte actori faimoși de la Hollywood știi că filmul este unul pe care trebuie să îl vezi. Katharine Hepburn, Cary…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.