1 Decembrie in anul centenarului

0

1 Decembrie este una dintre cele mai asteptate zile din an, este o sarbatoare pe care romanii o imbratiseaza cu drag de fiecare data, plini de bucurie si emotie. Anul 2018 va avea o zi de 1 Decembrie speciala, dat fiind faptul ca suntem in an centenar. In timp ce unii profita de zilele libere pentru a pleca intr-o mini vacanta, marea majoritate asteapta cu sufletul la gura evenimentele pregatite pentru aceasta zi speciala pentru romani si Romania.

Evenimente in Bucuresti

Bucurestenii si nu numai sunt pregatiti sa participe si anul acesta la traditionala parade militara de la Arcul de Triumf. Un numar de 3500 de militari romani si 500 de militari straini vor participa la parade. Se vor folosi peste 200 mijloace tehnice terestre si aproximativ 50 de aeronave. Parada militara va fi spectaculoasa, o puteti vedea incepand cu ora 10:00.

Evenimente in Alba-Iulia

Atentia majoritatii se va indrepta spre Alba-Iulia, locul unde s-a infaptuit unirea Transilvaniei cu Tara Romaneasca si Moldova. In acest an special, parada militara va fi de proportii mari. Vor participa la eveniment 2000 de militari din MAPN si MAI, incepand cu ora 15:30.

Inafara de parada militara, la Alba-Iulia vor fi organizate diferite concrete de muzica populara adusa ca si omagiu implinirii a 100 de ani de la Marea Unire. La eveniment se va servi mancare traditionala; autoritatile vor pune la dispozitie 40.000 de portii de mancare.

Indiferent in ce colt al tarii va aflati, fiecare oras va pregati o parade militara cu ocazia implinirii a 100 de ani a Marii Uniri. Bucurati-va de aceasta speciala alaturi de familie si cei dragi. La multi ani!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.