Cum alegi jucariile pentru copiii de 2 ani

0

Toti copiii adora jucariile, inca de cand sunt foarte mici. Jocul cu aceste obiecte minunate este cel mai bun mod in care un copil se poate exprima, scufundandu-se intr-o lume proprie si apoi exteriorizandu-se fara dificultati deosebite. In plus, jocul si jucariile reprezinta chiar si instrumente excelente folosite in scopuri terapeutice.

Prin urmare, jucaria este un instrument de o importanta fundamentala si, pe langa alegerile personale ale copilului, trebuie acordata o atentie deosebita jucariilor pe care sa le cumperi si in raport cu intervalul de varsta. Daca pana la varsta de 2 ani, cei mici inca nu percep foarte bine notiunea de jucarie, aceasta avand un rol de explorare pura, dupa aceasta varsta, copiii incep sa inteleaga rolul lor.

Varsta de 2 ani este o perioada foarte importanta de dezvoltare a micutului pentru multe aspecte psihologice care ii vor modela apoi viitoarea personalitate.

In ceea ce priveste acesti copii, putem lua in considerare diferite categorii de elemente, care se gasesc in unele tipuri de jocuri si jucarii pentru copii si bebelusi, cum ar fi jocurile de coordonare, pentru a ajuta copilul in dezvoltarea sa motorie, jocuri constructive, in care copilul proiecteaza propria lume, creand ceea ce doreste cu imaginatia sa.

Foarte relevante sunt si jocurile simbolice, in care copilul isi imagineaza si recreeaza anumite situatii traite de el sau de catre cineva drag lui, iar acest lucru contribuie la dezvoltarea limbajului sau. Un exemplu de joc simbolic ar putea fi pretinderea ca sunt parinti, folosind, de exemplu, o jucarie pentru a reprezenta figura copilului. Plusurile, precum cele disponibile la https://www.miababy.ro/, sunt perfecte pentru a “intra in pielea personajului”, fara a pune in pericol copilul. Cel mic va putea sa stranga in brate plusul, sa doarma cu el, sa il plimbe cu caruciorul si chiar sa il ia in orice calatorie.

De asemenea, pentru dezvoltarea corecta si placuta a copiilor de 2 ani, putem recomanda jucariile prin care pot sa faca constructii, cuburi sau puzzle-uri, usor de utilizat in casa si utile pentru stimularea imaginatiei copilului, facandu-l sa dobandeasca si abilitati in ceea ce priveste motricitatea fina, adica cea referitoare la micile miscari ale mainilor si degetelor.

Stivuirea cuburilor si a constructiilor va purta, de asemenea, copilul spre multe descoperiri. Prin urmare, acesta va fi un moment educational ascuns in joc.

Alte jucarii utile pentru micutul tau sunt, cu siguranta, papusile, in principal pentru fete, si masinile de jucarie pentru baieti, iar cu acestea vor putea gasi un moment pentru a-si crea o lume proprie si a se juca cu imaginatia lor.

Intr-o lume in care totul devine digital, este important ca copiii sa se joace cu jucarii fizice si sa se apropie din nou de lumea lor minunata.

Exista multe jucarii disponibile la magazine precum miababy.ro, deci este imperios necesar sa intocmesti o lista a celor mai recomandate si potrivite, fiecare avand caracteristici si functii diferite, toate placute in joaca copilului.

Cu siguranta, totusi, putem spune ca unele jucarii garanteaza calitatea. Un exemplu ar putea fi in cuburile Lego, care ofera scenarii si teme minunate pe care toti copiii le-ar putea aborda si isi vor lasa imaginatia sa zboare. In prezent, cuburile Lego sunt printre cele mai populare tipuri de jucarii de foarte mult timp.

La aceasta varsta, alegerea jucariilor nu ar trebui sa iti apartina doar tine, pentru ca micutul tau poate deja sa aleaga, chiar daca inca nu se exprima cum trebuie. Tine-l aproape de tine cand comanzi o jucarie si lasa-l sa iti arate daca ceva il atrage in mod deosebit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.