Te-ai săturat de loterie? Alternativa perfectă este Keno

0

Dacă simți că entuziasmul și suspansul loteriei sau a sloturilor pe Milion Casino Online au început să pălească, poate că este timpul să încerci o alternativă plină de dinamism și posibilități noi: Keno. Acest joc antic de noroc, cu rădăcini adânci în istoria Chinei, a reușit să traverseze timpurile și să-și găsească locul în inimile jucătorilor de cazinou din întreaga lume, oferind o experiență de joc simplă, dar captivantă.

 

Keno combină elemente ale loteriei tradiționale și ale bingo-ului, într-un format rapid și accesibil, care poate fi jucat atât în cazinourile fizice, cât și în cele online. La baza sa, Keno este un joc de noroc pur, unde jucătorii aleg numere de pe un bilet, sperând să se potrivească cu numerele extrase aleatoriu. Ce îl face pe Keno atât de atrăgător este flexibilitatea sa: jucătorii pot alege cât de multe numere să parieze, cum să-și structureze pariurile și, în unele versiuni, chiar frecvența extragerilor.

Istoricul jocului

Keno, unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc din lume, își are rădăcinile în China antică, cu peste 2000 de ani în urmă. Legendele spun că jocul a fost inventat în timpul dinastiei Han, sub domnia împăratului Cheung Leung, care se confrunta cu probleme financiare în timpul unui război îndelungat și epuizant. Pentru a finanța nevoile armatei și a evita impunerea de noi taxe asupra poporului său deja obosit de război, împăratul a introdus acest joc de noroc, conceput inițial cu 120 de caractere chinezești extrase dintr-un poem popular al vremii, numit „Cartea celor O Mie de Caractere”.

 

Povestea continuă spunând că popularitatea jocului a crescut atât de mult încât a ajutat la finanțarea construcției Marelui Zid Chinezesc, o minune a lumii antice. Jucătorii alegeau caracterele, asemănător modului în care astăzi se aleg numerele în Keno, și așteptau extragerile pentru a vedea câte dintre selecțiile lor se potriveau cu cele alese de organizatori. Cu timpul, jocul a devenit o parte integrantă a comunităților chinezești, fiind jucat nu doar pentru câștiguri, ci și ca formă de divertisment social.

 

În secolul al XIX-lea, Keno a ajuns pe tărâm american cu ajutorul imigranților chinezi veniți să lucreze la căile ferate și în mine. Inițial, jocul a păstrat caracterele chinezești, fiind popular mai ales în comunitățile de imigranți, dar bariera lingvistică și culturală a limitat răspândirea sa în rândul populației americane mai largi. Totuși, datorită naturii sale simple și atractivității universale a jocurilor de noroc, Keno a început să capteze atenția publicului mai larg. Caracterele chinezești au fost înlocuite treptat cu numere, făcând jocul mai accesibil și mai ușor de înțeles pentru cei neinițiați în limba chineză.

 

Pe măsură ce Keno câștiga popularitate, a început să fie adoptat de cazinourile legale, mai întâi în Nevada, unde jocurile de noroc erau legale. Datorită legislației care interzicea loteriile, Keno a fost comercializat ca „Cursa de Cai Keno”, unde fiecare număr reprezenta un „cal” într-o cursă, ocolind astfel restricțiile legale prin această ingenioasă rebranduire. Odată cu relaxarea legislației referitoare la jocurile de noroc, Keno și-a recăpătat numele și forma originală, devenind o caracteristică standard în cazinourile din întreaga lume.

 

Trecerea la era digitală a adus o nouă dimensiune jocului de Keno, facilitându-i expansiunea în spațiul online. Platformele de cazinou online oferă acum variante ale jocului accesibile oricui, în orice moment, cu extrageri care se desfășoară la interval de câteva minute, făcând Keno mai rapid și mai accesibil decât oricând. Această tranziție a permis jocului să atingă un public global, menținându-și totodată farmecul și simplitatea care l-au făcut popular de-a lungul secolelor.

Mecanica

Mecanica jocului Keno este relativ simplă la suprafață, dar oferă o varietate surprinzătoare de opțiuni și strategii care pot adăuga adâncime și entuziasm experienței de joc. La baza sa, Keno este un joc de noroc, similar cu loteria sau bingo, care implică alegerea numerelor și speranța că acestea vor fi extrase aleatoriu, rezultând în câștiguri potențiale pentru jucător.

 

Procesul de joc începe când jucătorul alege un bilet de Keno, care de obicei conține numerele de la 1 la 80. Numărul de numere pe care un jucător alege să le parieze poate varia, deși cele mai comune selecții sunt între 1 și 20 de numere. Alegerea numerelor poate fi făcută manual de către jucător sau automat, prin opțiunea de „Quick Pick”, unde sistemul selectează numerele în mod aleatoriu. După ce și-a ales numerele, jucătorul plasează pariul, care poate varia în funcție de cazinou și de specificațiile jocului.

 

După plasarea pariurilor, are loc extragerea. În cazinourile tradiționale, aceasta poate fi realizată prin metode mecanice, cum ar fi cu bile, sau electronic, prin sisteme informatice care generează numere în mod aleatoriu. În jocurile de Keno online, extragerile sunt întotdeauna generate de software-uri computerizate, care asigură aleatorietatea și imparțialitatea rezultatelor. Numărul de numere extrase într-o rundă de Keno variază, dar de obicei sunt 20 de numere extrase din totalul de 80.

 

Partea interesantă și complexă a jocului Keno vine din variabilitatea plăților, care depinde de cât de multe numere a ales jucătorul, câte dintre aceste numere au fost extrase și mărimea pariului inițial. De exemplu, dacă un jucător alege doar câteva numere și acestea sunt extrase, plățile pot fi semnificative. Pe de altă parte, alegerea unui număr mare de numere crește șansele de a avea câteva numere câștigătoare, dar plățile pentru fiecare număr câștigător pot fi mai mici.

 

Strategia în Keno este limitată, având în vedere că este un joc de noroc pur. Totuși, jucătorii pot adopta abordări diferite în ceea ce privește gestionarea banilor, alegerea numerelor și stabilirea nivelului pariurilor. Unii jucători preferă să parieze pe aceleași numere în fiecare rundă, în timp ce alții aleg să schimbe numerele la fiecare extragere. Deși nu există o strategie garantată care să crească șansele de câștig, modul în care jucătorii aleg să joace poate influența experiența lor generală de joc și plăcerile pe care le obțin din Keno.

Variantele

Keno, în esența sa tradițională, este un joc simplu, dar fascinant, care a cucerit inimile jucătorilor de cazinou datorită mecanicii sale accesibile și potențialului de câștig. Cu toate acestea, pe măsură ce popularitatea sa a crescut, au apărut diverse variante ale jocului, fiecare aducând o nouă dimensiune și noi reguli, menite să îmbogățească experiența de joc. Aceste variante oferă o diversitate binevenită, încurajând jucătorii să exploreze noi strategii și să se bucure de diferite aspecte ale jocului.

 

Una dintre cele mai populare variante este „Power Keno”, o versiune australiana a jocului, care adaugă un element suplimentar de excitație prin multiplicarea câștigurilor dacă al 20-lea număr tras se potrivește cu unul dintre numerele alese de jucător. Acest element aduce un nivel de tensiune suplimentară în fiecare rundă, deoarece ultimul număr extras poate schimba radical soarta pariului.

 

„Super Keno” urmează o formulă similară cu Power Keno, dar cu o întorsătură: dacă primul număr tras se potrivește cu unul dintre numerele alese de jucător, atunci câștigurile sunt multiplicate, oferind astfel șansa la premii mai mari chiar de la începutul extragerii. Această variantă adaugă o dimensiune strategică jocului, deoarece jucătorii pot fi tentați să aleagă numere care, în opinia lor, au șanse mai mari să fie extrase prima dată.

 

O altă variantă interesantă este „Combination Keno”, cunoscută și sub numele de „Way Keno”, care permite jucătorilor să combine grupuri de numere pe același bilet în diverse combinații, creând multiple „căi” de a câștiga. Aceasta necesită o înțelegere mai aprofundată a jocului și o planificare strategică, deoarece jucătorii trebuie să decidă cum să își distribuie numerele pentru a maximiza șansele de câștig.

 

„Video Keno” este varianta electronică a jocului tradițional, care a câștigat popularitate în cazinourile fizice și online. Acesta permite un ritm mai rapid de joc și adesea include funcții suplimentare, cum ar fi grafică și efecte sonore îmbunătățite și jocuri secundare, care îmbogățesc experiența de joc.

 

În cazinourile online, „Progressive Keno” oferă o atracție majoră prin jackpoturile progresive, care cresc cu fiecare pariu plasat și nu sunt câștigate. Aceasta înseamnă că premiile pot atinge sume impresionante, atrăgând jucătorii care visează la câștiguri transformaționale.

 

Pentru cei care preferă o experiență de joc mai relaxată, „Live Keno” este o variantă jucată în timp real, unde extragerile sunt efectuate de un dealer live în cazinourile fizice sau transmise online. Aceasta adaugă un element social jocului, permițând jucătorilor să interacționeze cu dealerul și cu ceilalți participanți, sporind astfel aspectul comunitar al jocului.

 

Aceste variante ale jocului Keno demonstrează flexibilitatea și adaptabilitatea acestuia la diverse preferințe și stiluri de joc. Fiecare variantă aduce cu sine reguli și caracteristici unice, care pot transforma complet abordarea și strategia jocului, oferind jucătorilor noi modalități de a se bucura de această experiență de cazinou clasică și îndrăgită.

Concluzie

 

Keno reprezintă cu adevărat o comoară în lumea jocurilor de noroc, oferind o alternativă plină de dinamism și diversitate pentru iubitorii de loterie și sloturi. Cu rădăcini adânci în istoria culturală bogată a Chinei antice și cu o evoluție fascinantă care a traversat continente și epoci, Keno a reușit să își păstreze esența simplă, dar captivantă, adaptându-se totodată la cerințele și gusturile moderne ale jucătorilor.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.