Viorica Dăncilă: „pentru că sunt femeie” sau cum să joci prost cartea feminismului într-un partid de misogini

0

În zilele care au trecut de la accederea fostului premier Viorica Dăncilă în postura de candidată în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, s-au spus multe vorbe grele despre lipsa calităților ei. E cinstit să spunem chiar că Viorica Dăncilă a fost atacată cu înverșunare. Pe alocuri întemeiat (când a fost vorba despre poziționarea partidului ei față de legile justiției, sau despre represiunea violentă a manifestației din 10 august anul trecut, sau despre rolul pe care l-a jucat în partidul condus de Liviu Dragnea etc. etc.). Însă, în multe alte cazuri, atacurile au venit din simplă furie sau, mai rău, misoginie.

Chiar atacurile acestea, în care abundă apelative care nu fac cinste mai ales celor care le rostesc, precum „tuta” sau „proasta”, au devenit muniție pentru candidata Viorica Dăncilă. Și, în acest context, „pentru că sunt femeie” a devenit un fel de mantră repetată ori de câte ori Dăncilă aude un lucru care nu-i convine.

S-a întâmplat în conferința de presă în care candidatei i-a fost pus la îndoială nivelul intelectual: „Doamna Dăncilă, foarte mulți, și contracandidatul dumneavoastră și colegi de-ai dumneavoastră de partid, fac referire la nivelul dumneavoastră intelectual. Care este propria dumneavoatră evaluare despre dumneavoastră, din punct de vedere intelectual?”
Răspunsul a fost pe măsura întrebării. „Tocmai de aceea, aș vrea să se vadă adevărata valoare la această dezbatere. Pentru că au foarte mulți care au venit în spațiul public și au șters pe jos. Mă uitam astăzi la câte greșeli… Vă rog frumos, luați discursul domnului Iohannis și vedeți câte greșeli a făcut. Nu am văzut pe nimeni care să-l taxeze. De…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.