Victoria echipei române de tenis la Ostrava, văzută din mijlocul suporterilor

0

În dimineața în care am pornit spre Ostravar Arena, mijloacele de transport în comun din Ostrava erau presărate de pâlcuri cu suporteri români – majoritatea veniseră special din România pentru meci, dar pe stadion am întâlnit și multe cunostințe stabilite în Cehia, care lucrează în multinaționalele din zonă, ca și mine. Am încercat să ajungem din timp, pentru că regulile de intrare în arenă sunt destul de stricte, în special pentru meciurile de tenis. Spațiul găzduiește în mod normal meciuri de hochei – sportul cel mai iubit de cehi.

Pe lângă galeria oficială (în frunte cu Emil Boc, care bătea la tobă neobosit, după fiecare minge jucată) se găseau grupuri de români dispersați prin toată sala, în locurile pentru publicul general, care deveneau ecoul galeriei principale, oferind astfel, în anumite momente-cheie, senzația că toata sala susține de fapt România. În ciuda reputației negative a suporterilor din Ostrava (care sunt faimoși pentru fanatismul echipei de fotbal Banik) cehii din sală erau foarte toleranți si civilizați, de fapt, toată lumea era, neexistând scandări ofensive de nici o parte. Atmosfera era liniștită și poate un pic prea calmă.

Bănuiesc că cehii, având o istorie impresionantă în Fed Cup și numărându-se printre favoriți, nici nu se așteptau la o replică atât de dură din partea jucătoarelor noastre. În ciuda faptului că ne încurajam sportivele din mijlocul cehilor și ne manifestam mult mai energic decât ei (practic, doar gura noastră se auzea în toată sala), cehii erau extrem de cordiali și amabili. Unii dintre ei chiar euforici (de exemplu un cuplu de femei gay care s-au sărutat foarte des pe parcursul meciului).

În joc, cred că absența starului ceh Petra Kvitova (numărul 2 WTA) s-a simțit în economia duelului, ea neputând participa deoarece înainte…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.