Vedete care au suferit boli de ficat de-a lungul timpului

0

Ficatul mai este cunoscut drept UZINA organismului uman, și deși are un rol extrem de vital, totodată este un organ tăcut, un organ silențios care nu dă semne de boală, sau majoritatea bolilor care afectează ficatul sunt asimptomatice în primele stadii.

Altfel spus, când vorbim de sanatatea vedetor se știe deja că multe dintre numele celebre din show-biz sau confruntat cu diferite boli ale ficatului. Știm de vedete care au suferit cel puțin o interventie chirurgicala, despre care presa a povestit sau a spus că a facut o operație legată de boli ale ficatului.

Dacă vrei să ai grijă de sănătatea ficatului tău, dincolo de asimilarea unei diete echilibrate și renunțarea la abuzul de alcool, medicamente și tutun, e bine să folosești și produsul LIV 52 ca să previi una dintre cele mai cunoscute boli ale ficatului.

Care sunt cele mai cunoscute boli ale ficatului?

Alcoolul și sexul neprotejat se numără printre principalele probleme ale ficatului. Altfel spus, alcoolul poate fi considerat factor cauzal al ficatului gras alcoolic în momentul în care consumul zilnic de alcool pur depășește  30 de grame la bărbați șu 20 de grame la femei. Factorul major de risc este în acest caz alcoolul rafinat cu tărie mai mare de 15%. Vorbim de whiskey, bourbon, vodka sau diferite tipuri de băuturi precum palinca sau romul austriac care poate ajunge și la 80%.

O formă severă a hepatitei alcoolice determină icter (modificarea culorii pielii, cauzată de creșterea nivelului bilirubinei) și, uneori, durere în zona ficatului.

Atunci când hepatita se manifestă pe o perioada mai lungă de șase luni, boală este catalogată drept cronică. În cazul acestei afecțiuni, ficatul rămâne inflamat chiar și în lipsa altor simptome. Astfel, există cazuri în care oamenii au hepatită cronică de peste 20 de ani, fără să primească acest diagnostic.

Întrucât cauzele hepatitei cronice sunt multiple (consumul excesiv de medicamente, instalarea virusurilor A, B, C sau D și ficatul gras), simptomele sunt extrem de variate, de la astenie fizică și icter persistent, la reacții autoimune.

Vedete care au suferit boli de ficat

Renumitul cântăreț Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith a fost diagnosticat cu o formă de hepatită C în anul 2003. Acesta a povestit presei că a avut nevoie de un tratament îndelungat care a durat aproape un an de zile.

Vedeta muzicii rock și-a asumat diagnosticul și a  a vorbit deschis despre această boală, încurajând oamenii să meargă la doctor să se testeze.  Hepatita C este o boală care se poate vindeca , atât timp cât e diagnosticată înainte de a cauza leziuni hepatice severe, precum ciroză hepatică, al cărei unic tratament este transplantul de ficat.

Keith Richards o altă vedetă rock a avut Hepatita C. Acesta este cunoscut ca fiind chitarist al trupei Rolling Stones. Deși presa știe că a avut această boală, ulterior acesta a declarat că s-a vindecat fără să ofere mai multe detalii.

Pamela Anderson, devenită celebră după rolul iconic din Baywatch a recunoscut că a avut Hepatita C. Mai mult decât atât ea a povestit cum a contactat boala. Se pare că s-a îmbolnăvit pentru că s-a tatuat cu același ac folosit de soțul ei din acea perioadă Tommy Lee. Și ea s-a vindecat ulterior de această boală.

Greg Allman este un alt muzician care a descoperit că suferă de hepatită C în anul 1999. Din păcate însă, în loc să trateze boală hepatică descoperită, acesta a așteptat, amânând tratamentul. În 2010, el a avut nevoie de un transplant de ficat. Șapte ani mai târziu, Greg Allman a murit din cauza unor complicații ale cancerului la ficat.

Ce trebuie să înțelegem din asta? Diagnosticul unei afecțiuni cronice precum hepatită C poate fi greu de acceptat, însă este important că pacientul să înțeleagă că este o boală vindecabilă. Cu cât diagnosticarea este făcută mai devreme și cu cât tratamentul e inițiat mai timpuriu, cu atât mai mari sunt șansele de vindecare rapidă a pacientului. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.