Valley of Souls, de Nicolás Rincón Gille a castigat premiul „Steaua de Aur” la Festivalul de Film de la Marrakech

0

Juriul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Marrakech a acordat, în cadrul galei de închidere de sâmbătă seara, trofeul „Steaua de Aur”, recompensând cel mai bun film, peliculei „Valley of Souls”, semnată de columbianul Nicolás Rincón Gille, informează AFP.

Membrii juriului, prezidat de actriţa britanică Tilda Swinton, au trebuit să departajeze 14 lungmetraje aflate în competiţie pentru a decerna marele premiu acestei pelicule, filmate pe malul fluviului Magdalena, din Columbia.

Lungmetrajul spune povestea unui tată care şi-a pierdut doi fii, ucişi de armată, şi care pleacă în căutarea trupurilor acestora, aruncate într-un râu.

Anul trecut, austriaca Sudabeth Mortezai a fost premiată cu „Steaua de Aur” pentru filmul „Joy”, un lungmetraj ce prezintă povestea unei tinere femei din Nigeria, victimă a traficului sexual la Viena.

Premiul pentru interpretare masculină i-a fost acordat lui Toby Wallace pentru comedia dramatică australiană „Babyteeth”, iar cel pentru interpretare feminină a revenit actriţelor Nichola Burley şi Roxane Scrimshaw, pentru comedia britanică „Lynn + Lucy”.

Cu o zi înainte, actorul, regizorul şi producătorul american Robert Redford a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră. Redford a fost…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.