Valentina Fătu a fost înscrisă de sora ei la Actorie, după ce-a picat la Sport. “Tată, da’ ăștia diplomă îți dau?”

0

Valentina Fătu n-a fost vizitată de muza actoriei în copilărie și n-a știut dintodeauna că vrea să fie pe scenă. Faptul că e acum actriță se datorează norocului, intervenției decisive a surorii ei și, desigur, talentului pe care l-a dovedit după ce-a ajuns la o facultate de profil. Iată ce ne-a dezvăluit vedeta de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase despre începutul carierei sale.

Libertatea: Se împlinesc 5 ani de când colaborați cu Vasile Muraru. Cum a fost această perioadă?

Valentina Fătu: A fost o perioadă cu multe transformări, mai ales în felul în care m-au perceput ceilalți… În esență, eu nu m-am schimbat prea mult, doar că, având proiecte profesionale cu un mare și atât de popular actor, am fost mult mai mult în lumina reflectoarelor. E un noroc, e o șansă rară, de care sunt perfect conștientă. Și recunoscătoare destinului și domnului Vasile.

De unde pasiunea pentru teatru?

Nici eu nu știu precis… Am oscilat mereu între dorința de a fi învățătoare și profesoară de sport. Faptul că am ajuns să fac teatru, la modul profesionist, a venit dintr-un noroc dublat de firea mea temeinică, de om care duce lucrurile până la capăt. Prin 1992, după ce picasem la Facultatea de Sport, m-a înscris sora mea Mihaela la Secția de Arte a Universității…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.