Uleiul de argan – 5 beneficii pentru frumusețe

0

Uleiul de argan este utilizat, de secole, în Maroc, locul de proveniență a copacului de argan, în scop culinar, medical și cosmetic. Acest tip de ulei se extrage, printr-un proces dificil, din sâmburii fructelor de argan. De aceea, un ulei de argan de calitate are un preț ridicat. Iată ce conține dar și care sunt beneficiile uleiului de argan asupra frumuseții.

Ce conține uleiul de argan?

Uleiul de argan conține acizi grași (grăsimi) și fenoli, compuși care aduc beneficii organismului. 43-49% din grăsimile uleiului de argan sunt reprezentate de acidul oleic (Omega-9), iar 29-36% de acidul linoleic (Omega-6).

De asemenea, uleiul de argan este o sursă importantă de vitamina E. Aceasta are proprietăți antioxidante, adică luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânire. Mai mult decât atât, vitamina E este necesară pentru sănătatea pielii, părului și ochilor.

5 beneficii pentru frumusețe

Uleiul de argan este, frecvent, folosit în scop cosmetic. Efectele sale asupra frumuseții i-au conferit faimă la nivel mondial. De aceea, uleiul de argan este un ingredient des întâlnit în produsele pentru îngrijire. Principalele beneficii pentru frumusețe ale uleiului de argan sunt:

  • Efect hidratant asupra pielii și buzelor

Uleiul de argan este foarte des utilizat pentru hidratarea și catifelarea pielii, mai ales când vine vorba de tenul uscat. Datorită conținutului în acizi grași, el hrănește țesuturile pielii în profunzime și le reface structura. Uleiul se absoarbe ușor, nu irită și nu îngrașă pielea.

Acesta poate fi utilizat pe toată suprafața corpului, dar, cel mai des, este folosit pentru față, gât și buze. Uleiul de argan poate fi utilizat pe post de balsam de buze, mai ales în sezonul rece care favorizează uscăciunea pielii. Dacă ai buzele crăpate și sensibile, acest ulei este potrivit pentru regenerarea celulelor de la nivelul buzelor. 

  • Efect anti-aging

Datorită proprietăților antioxidante, uleiul de argan protejează pielea împotriva radicalilor liberi și încetinește îmbătrânirea. De asemenea, redă elasticitatea și strălucirea. Astfel, acest ulei ameliorează aspectul ridurilor și previne apariția acestora. 

  • Îmbunătățește aspectul părului

Dacă ai părul uscat, deteriorat și vârfuri despicate, uleiul de argan îi redă strălucirea și catifelarea. Astfel, acesta poate fi un excelent balsam de păr. De asemenea, uleiul de argan poate fi utilizat în hairstyling. Acesta face părul mai ușor de aranjat și îl face să pară mai îngrijit și mai sănătos. 

  • Ameliorează acneea

Acneea apare, deseori, din cauza excesului de sebum, la nivelul pielii. Compușii antioxidanți din uleiul de argan reduc inflamația, calmează pielea iritată și regenerează celulele, favorizând vindecarea. 

  • Previne vergeturile

Deoarece uleiul de argan hrănește și hidratează pielea, dar îi conferă și elasticitate, este excelent în prevenirea vergeturilor. Inesteticele dungi apar atunci când pielea uscată se întinde excesiv și, efectiv, crapă, cum se întâmplă și în timpul sarcinii. Unele persoane chiar observă o îmbunătățire a aspectului pielii cu vergeturi, fapt ce, probabil, se datorează regenerării celulare.

Cum îl utilizezi?

În primul rând, asigură-te că ai cumpărat ulei de argan pur, 100%. Trebuie să ai în vedere că acest ulei are prețuri ridicate, din cauza procesului dificil de extracție și prelucrare. Alege companii de încredere și nu te lăsa păcălită de toate produsele de pe piață.

Pentru piele și buze: Aplică 3-4 picături direct pe pielea curățată în prealabil. Masează apoi cu grijă, ca să favorizezi circulația sangvină și absorbția nutrienților. 

Pentru păr: Pune în palme puțin ulei de argan și apoi aplică pe părul uscat sau umed, având grijă să întinzi pe toată lungimea podoabei capilare. Încearcă să răspândești uleiul pe toate firele de păr. Cel mai simplu este să-ți treci degetele prin păr de câteva ori, fără să strângi șuvițele în mâini. 

Pe de altă parte, uleiul de argan poate fi încorporat în măști de păr sau de față. 

De asemenea, dacă vrei să beneficiezi de efectele nutrienților asupra pielii și părului, de la interior spre exterior, uleiul de argan se poate administra sub formă de capsule.

Așadar, uleiul de argan este un ulei hrănitor, de calitate, care poate preveni și trata problemele tenului și părului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.