Tudor Chirilă o atacă pe Gabriela Firea: „Mi se pare gestul ei suprem de țoapă”

0

Aflat la conferința de presă organizată ieri de organizația Dăruiește Viată, pentru a răspunde acuzațiilor primarului Capitalei Gabriela Firea, Tudor Chirilă a lansat un atac dezlănțuit la adresa afirmațiilor recente ale acesteia.

Context:

Primarul Capitalei Gabriela Firea a distribuit săptămâna trecută o postare a Danei Budeanu, prin care acuza asociația Dăruiește Viață, cea care construiește un spital oncologic pentru copii în curtea Spitalului Marie Curie, că ar cere bani de la stat și că în spatele acestei inițiative s-ar afla de fapt Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății în timpul Guvernului Cioloș.

Gabriela Firea a recunoscut public la Digi24 că a distribuit acea postare, spunând că limbajul postării este unul uzual pe Facebook și acuzând ipocrizia oamenilor, dar și faptul că nu i se recunoaște meritul real în acest proiect, dat fiind că, din postura de edil al Capitalei, a cedat terenul pe care se construiește noul spital. Opinia publică a fost profund deranjată de atacurile Gabrielei Firea la adresa unui inițiative a societății civile la care au participat până acum peste jumătate de milion de cetățeni care au donat în contul inițiativei #noifacemunspital.

În ziua imediat următoare, Libertatea a dezvăluit, publicând o investigație, că Gabriela Firea a cheltuit peste 1 milion de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, spital pentru care achizițiile (decontate în timpul mandatului Gabrielei Firea) au fost mult supraevaluate.

Mai târziu, Primăria Capitalei a venit cu un răspuns oficial, spunând că procedurile de achiziție pentru Spitalul Gomoiu nu au fost făcute în mandatul de primar general al Gabrielei Firea, astfel că aceasta…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.