Trucuri pentru infrumusetare la vechii egipteni

0

Egiptul Antic este o sursa nesecata de mistere care asteapta sa fie aduse la lumina. Dupa mult timp de la descoperirea lor, Piramidele, Sfinxul, monumentele funerare si toate marturiile care au trecut proba timpului suscita interes si nasc dezbateri.

Mitologia egipteana, avand in centru Zeul Soare, Ra, a fost sursa de inspiratie pentru scriitori, realizatorii de filme (Zeii Egiptului, 2016) si pentru cei din industria divertismentului, care au preluat ca simboluri bogatia si misticismul acelor vremuri. Au fost create spectacole grandioase, parcuri tematice de distractie, cazinouri si jocuri video (jocul de casino Book of Ra, disponibil in Romania pe Vlad Cazino, se mentine de mai multi ani in topul preferintelor gamblerilor).

De la egipteni au ramas si primele cunostinte despre medicina, dar si despre mentinerea frumusetii. In mormintele celor din clasele conducatoare au fost identificate recipiente de mici dimensiuni pentru creme si farduri. Desi, cele mai multe descoperiri sugereaza faptul ca infrumusetarea era un exercitiu ritualic, in care fiecare gest avea o anumita simbolistica, grija pentru propriul corp era o preocupare cotidiana, atat pentru cei bogati, cat si pentru restul populatiei.

Primele dovezi ale folosirii cosmeticelor dateaza din Egiptul Antic, din jurul anului 4000 i.Cr. Considerand ca imaginea personala in ingrijirea acesteia sunt proportionale cu dezvoltarea spirituala, egiptenii foloseau farduri de culoare verde (antimoniu) pentru a colora pleoapele inferioare si de culoare neagra pentru pleoapele superioare. Colorarea pleoapelor avea rol estetic, dar si unul care tinea de prevenirea conjunctivitelor si de alungare a deochiului.

De prepararea cremelor se ocupau preotii, cercetari recente aratand faptul ca unele dintre substante erau sintetizate, ele negasindu-se in stare naturala. Vechii egipteni au introdus pentru prima data grasimi…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.