Tot ce trebuie să știi despre utilizarea unui dermaroller

0

Roller-ul de jad, diferite perii, aparate de curățare – există atât de multe instrumente care ne ajută să obținem un ten mai frumos și se pare că lista nu se oprește prea curând, deoarece noi produse apar în fiecare sezon. Printre noile instrumente se află și dermaroller-ul, un produs care a căpătat mai multă popularitate în ultimele luni.

Ce este un dermaroller?

Dermaroller-ul este un dispozitiv cu sute de ace pe care îl folosești pe față. Deși pare a fi un instrument de tortură, senzația nu este atât de neplăcută și, în plus, îmbunătățește aspectul pielii, tratând numeroase probleme, de la cicatrice provocate de acnee la riduri fine.

Cum funcționează?

Dermarolling (sau microneedling) constă în utilizarea unui aparat cu sute de ace fine, mici, care înțeapă pielea și creează micro leziuni. Astfel, producția de colagen și elastină devine mai puternică, acestul lucru ajutând la vindecarea acestor mici răni. Rezultatul? O piele regenerată, cu un aspect mai sănătos.

Dermaroller-ul a apărut în anii 90, însă abia în ultimii ani a fost folosit de medicii dermatologi pentru a trata cicatricile apărute în urma acneei. Deși inițial era disponibil doar pentru tratamente realizate în cabinete de specialitate, acum există numeroase dispozitive care pot fi folosite și acasă.

Cum să alegi instrumentul potrivit pentru tine

Există mai multe dimensiuni ale acelor pentru un derma-roller, fiecare model ajutând la tratarea unei anumite probleme. Pentru cicatricile lăsate de acnee poți folosi acele de 1 mm, pentru decolorarea pielii de la 0.2 la 1 mm, pentru diferențele de ton 0.5 mm și pentru riduri, recomandate sunt acele de 0.5-1.5 mm.

Cum să îl folosești

Înainte de a folosi acest dermaroller-ul trebui să îl dezinfectezi. Lasă-l în alcool izopropilic pentru 5-10 minute. Clătește-ți tenul și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.