Tot ce trebuie să știi despre sindromul colonului iritabil și cum să ameliorezi simptomele sale

0

Sindromul colonului iritabil este o afecțiune a intestinului gros care cauzează o mulțime de neplăceri ca de exemplu: crampe abdominale, hemoroizi, constipație sau diaree și foarte frecvent, balonare. Fiind o afecțiune cronică, sindromul colonului iritabil trebuie ținut sub control cu ajutorul suplimentelor alimentare și prin adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos.

Din ce cauze poți ajunge să te confrunți cu sindromul colonului iritabil?

Câțiva din factorii care contribuie la apariția sau agravarea simptomelor acestui sindrom sunt contracțiile musculare din intestin, infecțiile, inflamațiile, schimbările microflorei, anomalii ale sistemului nervos, vârsta, sexul, bagajul genetic, precum și stresul.

Pereții intestinelor prezintă mușchi puternici care se contractă și se relaxează pentru a-și îndeplini rolul în digestia alimentelor. Unele contracții mai puternice pot contribui la producerea de gaze la nivelul intestinelor, iar cele slabe conduc la scaune dure și uscate și implicit la apariția hemoroizilor.

Infecțiile de la nivelul intestinului pot fi cauzate de bacterii sau viruși ce provoacă o diaree severă, care la fel ca și constipația poate conduce la apariția hemoroizilor și odată cu ei la sângerări și anemie. La fel se întâmplă și când bacteriile se dezvoltă prea mult la nivelul intestinelor și apare fenomenul numit supraaglomerare bacteriană.

Inflamațiile sunt și ele unul din factorii care accentuează simptomele colonului iritabil și apar în special la persoanele cu boli autoimune, când numărul de celule ale sistemului imunitar de la nivelul intestinelor crește în mod exagerat. Inflamațiile determină deseori durere, dar și episoade de diaree, greu de ținut sub control cu tratamente obișnuite.

Microflora intestinului este compusă din numeroase bacterii care se află acolo în mod natural și care atunci când nu depășesc un anumit număr de indivizi sunt chiar benefice pentru digestie. Acestea mai sunt cunoscute în popor și ca bacterii bune, a căror existență și echilibru sunt foarte importante pentru o stare generală bună de sănătate, dar a căror înmulțire exagerată poate cauza diferite probleme.

Există nervi și la sistemul intestinului, iar atunci când aceștia sunt inflamați pot produce un disconfort considerabil, manifestat prin scaune dure sau dimpotrivă prea moi, precum și o senzație intensă de durere.

Vârsta înaintată nu aduce cu ea nimic bun dacă procesul de îmbătrânire nu este susținut de un antrenament continuu și o alimentație sănătoasă. În caz contrar, odată cu trecerea anilor se degradează și funcțiile organelor interne, iar odată cu ele se depreciază și metabolismul a cărui încetinire determină apariția simptomelor colonului iritabil.

Conform studiilor de specialitate, se pare că iritabilitatea la nivelul colonului este o afecțiune medicală mai des întâlnită la femei decât la bărbați, iar unul din motivele pentru care această boală pare să facă discriminare în funcție de sex este dezechilibrul nivelului de estrogen în perioada de dinainte sau după instalarea menopauzei.

Genele sunt și ele răspunzătoare pentru apariția simptomelor colonului iritabil. Persoanele cu rude apropiate care suferă de această afecțiune au mai multe șanse să se confrunte cu ea de-a lungul vieții, decât persoanele în a căror familie nu există această problemă.

În final, stresul este capul tuturor răutăților. Mai periculos decât toți ceilalți factori enumerați până acum la un loc, el distruge echilibrul organismului determinând apariția unui număr mare de boli printre care se numără și sindromul colonului iritabil.

Cum să tratezi simptomele colonului iritabil?

Colon HyperDetox este un supliment alimentar natural care nu irită mucoasa intestinală și reprezintă un remediu eficient împotriva bolilor de colon. El este fabricat din două ingrediente principale simple și anume fibre fermentate, recoltate din scoarța palmierului de ulei și pudră de bame, care au proprietatea de a elimina în profunzime toxinele acumulate la nivelul intestinelor.

Colon HyperDetox nu are efecte adverse și la scurt timp după administrare reduce starea de oboseală și intensitatea durerilor de cap; tratează respirația urât mirositoare; îmbunătățește semnificativ calitatea somnului; reduce stările de anxietate și nervozitate – de multe ori cauzate și de problemele digestive; vindecă afecțiunile de la nivelul pielii; ajută la pierderea în greutate și promovează concentrarea și atenția.

La nivelul colonului, Colon HyperDetox contribuie la eliminarea biofilmului intestinal, având astfel efecte benefice în tratarea unor afecțiuni care aparent nu au o legătură directă cu sănătatea colonului, dar în realitatea sunt cauzate tocmai de afecțiunile de la nivelul său.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.