Tot ce trebuie să știi despre părul alb

0

Indiferent de tabăra în care te afli, este important să cunoști cât mai multe lucruri despre părul alb.

De ce albim?

În principiu, albim atunci celulele nu mai produc melanină. Părul gri nu este de fapt gri – este alb. Acesta doar apare gri atunci când este amestecat cu părul pigmentat. Albirea părului este o consecință a îmbătrânirii și apare în urma reducerii graduale a pigmentului. În general, acest lucru pare să apară încă din adolescență, dar este considerat prematur.

Care este vârsta la care începem să albim?

În general persoanele observă primele fire albe în jurul vârstei de 30 de ani. În medie, peste jumătate din părul nostru va deveni alb până la vărsta de 50 de ani. Totuși, femeile și bărbații pot albi și la 18 ani, chiar dacă alții experimentează acest lucru mult mai târziu în viață.

Părul alb trebuie îngrijit diferit?

În legătură cu colorarea, părul alb poate să fie problematic, deoarece uneori nu reține vopseaua așa cum trebuie. Pentru a obține o culoare care să dureze, este necesară vopseaua permanentă, iar vopsirea ar trebui să fie făcută de un specialist, într-un salon. Între colorări, se poate aplica și un nuanțator la rădăcini.

Poți să oprești sau să încetinești procesul?

Stresul poate fi unul dintre factorii care fac ca părul să se grizoneze – dar nu în mod direct. Stresul poate afecta nivelul de vitamina B, care poate să ducă la grizonarea prematură a părului pentru cei care au această predispoziție. Totuși, impactul negativ al stresului asupra corpului poate mai degrabă să cauzeze căderea acestuia, decât să ducă la o schimbare a culorii.

Sfaturi pentru menținerea părului alb:

1.Spală-te pe cap mai rar, pentru a evita uscarea părului.
2.Atunci când părul este umed, folosește un pieptene și spray anti-încurcare. Folosește peria doar…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.