Tot ce trebuie să știi despre implanturile mamare

0

Mamoplastia de augmentare (mărirea sânilor sau endoprotezarea glandelor mamare) este una dintre cele mai frecvente operații plastice din lume. În 2016, în Statele Unite ale Americii au fost efectuate 290.467 de astfel de proceduri, potrivit statisticilor oferite de American Society of Plastic Surgeons. Și în Brazilia, dintre cele peste două milioane de operații estetice, cea mai frecvent efectuată este momoplastia de augmentare. Fenomenul a devenit tot mai des întâlnit și în țara noastră, tot mai multe femei apelând la implanturile mamare. Cu toate acestea, există o sumedenie de mituri, de preconcepții și de așteptări nerealiste în ceea ce privește intervenția. De multe ori viitoarele paciente nu primesc informațiile de care au nevoie, sau nu au parte de un prim consult detaliat, personalizat, în care să existe un dialog deschis cu medicul lor. De aceea, am vorbit cu Ovidiu Grecu (www.drgrecu.ro), chirurg estetician despre ce înseamnă un  implant mamar, cum te pregătești pentru o astfel de procedură și care sunt complicațiile care pot apărea.

Astăzi există tot mai multe implanturi mamare, cu ser, cu silicon, rotunde, anatomice, ca să nu mai vorbim de multitudinea de brand-uri care sunt pe piață. Putem vorbi de un top al acestora? Există implanturi mamare mai bune sau mai puțin bune?

A vorbi despre existența celui mai bun implant mamar este destul de relativ și dificil în același timp. Evident că există, ca în orice domeniu, o piață în continuă dezvoltare a implanturilor mamare, important este ca aceste dispozitive medicale să aibă aprobările și certificările medicale în vigoare. În opinia mea, un implant mamar bun sau dintre cele mai bune este implantul cel mai des utilizat de către chirurgii plasticieni din întreaga lume, fără să pot da un nume de brand anume. De exemplu, în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.