Top 3 accesorii de care ai nevoie pentru pictură

0

În cazul în care te-ai decis să îți exprimi creativitatea pe pânză sau pe hârtia de pictură, atunci ai nevoie să îți creezi un kit de ustensile potrivite. 

 

Dacă încă nu știi exact cu ce să începi, stai liniștit. În articolul de mai jos, vei găsi informații despre top 3 accesorii de care ai nevoie. Ești pregătit? Dacă da, iată care sunt acestea:

 

   1. Culorile de pictură 

 

Pictura este un hobby prin care îți lași talentul să se exprime într-un mod artistic, prin intermediul culorilor. Acestea sunt, de altfel, primul accesoriu de la care să pornești când decizi să te dedici unei astfel de activități. 

 

Lasă nuanțele să vibreze într-un frumos dans cromatic, prin intermediul culorilor guașe pentru pictură. Acestea sunt opace, au un aspect catifelat și se usucă foarte ușor. În cazul în care dorești să le folosești chiar și câteva zile mai târziu, nu trebuie decât să pulverizezi puțină apă peste paleta de pictură. Se vor reactiva imediat, devenind din nou fluide și ușor de aplicat. 

 

   2. Pensulele potrivite 

 

Atunci când îți alegi un kit de pensule, este important să știi cum se comportă firele din care sunt făcute. Cele din păr natural sunt ideale pentru că au o mai mare putere de încărcare a culorii. Dacă îți dorești să obții linii precise, precum cele din ilustrații și design, vei avea nevoie de o pensulă care să formeze un vârf subțire. În plus, este important ca acesta să se și mențină în timp ce lucrezi. 

 

O pensulă din fir sintetic este foarte posibil să nu răspundă așteptărilor tale din acest punct de vedere. Totuși, cum și bugetul poate fi un criteriu atunci când îți selectezi materialele de pictură, cu o astfel de pensulă vei avea de câștigat în privința costurilor. Pentru început, achiziționează mai degrabă un model cu un preț accesibil. Ulterior, pe măsură ce îți perfecționezi tehnica, poți trece la o variantă premium și poți opta pentru una din păr natural, de zibelină Kolinsky. 

 

   3. Hârtia pentru artă 

 

În cazul în care ești la început de drum în acest hobby, ți se va părea probabil destul de dificil să alegi cea mai potrivită hârtie pentru creațiile tale. Există anumite caracteristici de care să ții cont, întrucât îți pot veni în ajutor în timpul lucrului sau, din contră. Contează aspecte precum textura și densitatea hârtiei, dar și tipul de culoare pe care îl vei folosi (de exemplu, tempera, guașe sau pasteluri). 

 

Dacă ești pasionat de acuarelă, este bine să alegi o hârtie din fibre de bumbac, mai groasă și cu o bună putere de absorbție. Pentru a nu se încreți în momentul în care aplici vopseaua umedă pe ea, optează pentru o densitate de 300 g/mp. 

 

Nu în ultimul rând, alege tipul de hârtie în funcție de rezultatul final pe care ți-l dorești, întrucât granulația afectează desenul. Chiar dacă va estompa din detalii, o textură groasă te va ajuta să câștigi în ceea ce privește expresivitatea, prin lumini și umbre. Vrei să redai totul cu linii subțiri și precizie maximă? Atunci, mizează pe cea hot pressed, întrucât este cea mai lucioasă variantă și îți permite să pui în evidență chiar și cele mai subtile amănunte ale creației tale. 

 

Este adevărat că, pe măsură ce vei căpăta experiență și vei ajunge să testezi diverse materiale de pictură, vei reuși să îți definești preferințele. În cazul în care ești încă în perioada de tatonare, documentează-te cât mai mult posibil și cere consultanță inclusiv în magazinele de profil. Cel mai important este să îți creezi acel set de accesorii de început, iar apoi, să lași pur și simplu creativitatea să se manifeste!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.