Terapii de primăvară – Elle.ro

0

Chiar mă întreba o prietenă, ‘bine, dar eu cum aleg, că, oricum, abia am timp?’. Evident, prioritățile sunt clare, mai întâi viața personală și familia, după care urmează întâlnirile cu prietenii, escapadele în natură, hobby-uri etc și, undeva, aleatoriu, experiențele culturale. Unii mai orientați spre lectură, alții spre arte, în principiu, o ierarhizare a alegerilor ar trebui să țină seama, ca în cazul alegerii pieselor vestimentare, de unicitatea experienței. Mă repet, pentru psihicul fiecăruia, lună de lună, trebuie încercată măcar o experiență culturală (și nu neapărat din cele recomandate), sau pentru fun, încercările se pot cupla cu frecvența consumului de ciocolată, chiar și rar mâncată, știm că nu va renunța nimeni, niciodată!

a) 04. Sala Radio, 19.00. Remus Azoiței cu cvartetul Ad Libitum, program cu Haydn, Mozart, Brahms. O prezentare foarte bună despre Remus Azoiței este făcută în ediția tipărită. Și, recomandării de-acolo, o adaug și pe aceasta, pentru că, într-un concert de cameră instrumentele ajung mult mai bine la suflet, și, poate părea mercantil, inclusiv pe Azoiței îl puteți asculta mai mult.

b) 06 și 14.Happy Cinema, 18.00. Baletul „Swan Lake’ de Tchaikovsky, dar nu orice coregrafie, ci, cea semnată de Matthew Bourne. Cu peste 20 de ani în urmă, la Londra, Bourne schimba definitiv felul în care va fi privit baletul, coregrafia contemporană. A nu se înțelege greșit, și înaintea lui au fost personalități cu creații de referință, legende, dar acum avem și norocul să și fim contemporani cu o nouă geneză a baletului pe care nimeni nu l-ar fi văzut montat decât, eminamente, în stil clasic. Este un must see.

c) 07.Happy Cinema. 16.00. Opera „La forza del destino’ de Verdi, transmisiune de la Royal Opera House. Pe lângă frumusețea muzicii…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.