Terapia fizică pentru durerile de gleznă: Beneficii și recomandări

0

Fie că ești sportiv de performanță sau că ești mai degrabă o persoană sedentară, glezna este o zonă expusă la accidentări. Dacă ai suferit vreodată vreo entorsă, luxație sau chiar fractură, cunoști faptul că durerea în această parte a corpului creează mult disconfort și afectează calitatea vieții. Citește acest material pentru a descoperi metode prin care poți ameliora durerile de gleznă prin terapie fizică.

Cauze ale durerii de gleznă

Există mai multe motive pentru care durerea de gleznă poate să apară. Unele persoane care suferă de artrită reumatică pot resimți durere în această zonă în mod frecvent. De asemenea, alte motive includ: tendinita lui Ahile, gută, fractură, luxație, bursită, glezna fotbalistului, lupus, tendinopatie, platfus, articulații slăbite, infecție, fasciită plantară, leziuni sportive, entorse, leziuni ale cartilajului, neuropatie, tendinită, sclerodermie, purtarea încălțămintei incomode.

Tratamente pentru ameliorarea durerii de gleznă

Fiecare afecțiune necesită un tratament personalizat – evident, după identificarea cauzei/cauzelor durerii. Dacă pentru unele probleme se face recuperare prin terapie fizică, alte afecțiuni necesită intervenție chirurgicală.

 

De exemplu, pentru tratament maladia haglund – o anomalie a osului călcâiului care poate cauza bursită și, implicit, dureri în zona gleznei – este necesară intervenția chirurgicală.

 

Pe de altă parte, pentru entorsele de glezna care nu sunt foarte severe, tratamentul implică imobilizarea zonei și restricționarea efortului pentru o perioadă determinată de timp. Apoi, pacientul trebuie să facă terapie fizică pentru a scăpa complet de dureri și pentru a-și relua activitățile obișnuite.

Ce presupune terapia fizică?

În primul rând, este esențial să înțelegi cât de important este rolul terapiei fizice în recuperare atunci când ai avut o accidentare sau o afecțiune a gleznei. Beneficiile acesteia includ:

 

  • îmbunătățirea flexibilității și redobândirea capacității de mișcare;
  • întărirea oaselor;
  • flux sanguin îmbunătățit;
  • stabilizarea gleznei;
  • întoarcerea la activitățile obișnuite;
  • ameliorarea durerii.

 

Dacă te confrunți cu durere în zona gleznei, vei resimți disconfort la fiecare pas. Așadar, terapia prin mișcare este esențială și trebuie să acorzi timp corpului pentru a se vindeca și pentru a-și redobândi capacitatea de mișcare în totalitate.

Recomandări

Înainte de a începe terapia fizică trebuie să ai o perioadă de repaus. În funcție de afecțiunea pe care o ai, medicul specialist îți va spune dacă și cât timp trebuie imobilizată glezna.

 

După aceea, exercițiile trebuie introduse în rutina zilnică în mod progresiv, adică trebuie să începi foarte ușor pentru a nu forța glezna. Atunci când simți durere este important să faci pauze și să previi orice accidentare ulterioară.

 

Execută doar exercițiile recomandate de medic, în ritmul indicat, pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol. Apelează la un specialist de încredere care te poate ajuta să ameliorezi sau chiar să elimini definitiv durerea de gleznă.

 

Chiar dacă te-ai vindecat de o anumită afecțiune a gleznei, nu ignora perioada de recuperare. Prin terapie fizică vei scăpa de durerile din această zonă și, mai mult decât atât, o să-ți recapeți funcțiile complete și te vei putea întoarce la nivelul obișnuit de activitate fără probleme și fără să resimți vreun disconfort.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.