Tăcerea mieilor: protest în fața cruzimii cu care sunt tratate animalele exportate din România

0

Text de Noemi Meilman

„CE VREM? STOP VAPOARELE MORȚII! / CÂND VREM? ACUM!”
Asta s-a auzit ieri, 2 decembrie, în fața Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din bulevardul Carol, în centrul Bucureștiului. Scopul protestului, organizat de Animals International Romania , a fost de a cere sistarea exportului de animale vii din România către destinații din Orientul Mijlociu.
„Drepturi pentru oameni. Drepturi pentru animale. Opriți vapoarele morții. Acum!” – au scandat participanții la protest, reprezentanți ai mai multor ONG-uri, printre care Kola Kariola, Letea Wild Horses, Gabriel Păun de la Animals International, Dan Valentin, unul dintre voluntarii care au salvat cele 254 de oi (student la medicină veterinară și ONG-ist singular la Phrosas Sanctuary), Fundația Vier Pfoten și Kuki Bărbuceanu de la Asociația Animal Rescue and Care și de la organizația pentru bunăstarea animalelor Four Paws. Au fost și iubitori de animale, iar cei care nu au reușit să plece de la muncă (protestul s-a desfășurat între orele 16:00-19:00) au primit de la prieteni sau au distribuit în social media fotografiile și filmele făcute de aceștia.

Pe un ecran mare au rulat în loop filme cutremurătoare arătând condițiile în care sunt manipulate animalele când ajung în porturile de destinație, la temperaturi de peste 45 de grade Celsius uneori, după zeci de ore pe mare, fără apă și mâncare.

O recapitulare și o descoperire tristă: până în 24 noiembrie nu exista un supervizor al condițiilor de transport pentru animalele vii plecate din România, spuneau protestatarii.

The Guardian, New York Times, Libertatea, Adevărul, Hot News au scris despre tragedia petrecută în data de 24 noiembrie…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.