Sofia Vicoveanca a jucat în filme cu Amza Pellea și Horațiu Mălăele

0

Debutul în cinematografie l-a făcut în 1973, la 32 de ani, când a jucat rolul solistei de muzică din filmul „Ciprian Porumbescu”. A urmat, în același an, pelicula „Dimitrie Cantemir”, în care Sofia Vicoveanca și-a folosit doar glasul.

Îndrăgita noastră cântăreață, alături de marele Amza Pellea (dreapta), într-o pauză de filmări la pelicula „Ciprian Porumbescu”

Primul film care a marcat-o pe marea cântăreață a fost însă „Orașul văzut de sus”. În acest lungmetraj, realizat în 1975, Sofia Vicoveanca joacă rolul unei muncitoare în port, mai precis al unei „buldozerițe”.

„Regizorul Lucian Bratu mi-a dat rolul buldozeriței, pentru vocea puternică și pentru figura fermă pe care, în opinia dumnealui, o aveam. Cu toate că eu nu sunt o femeie așa de dură, am încercat să mă transpun cât mai bine în personajul Nastasia, o buldozeriță care a fost lidera femeilor ce s-au revoltat în port. Cred că am reușit, iar acest rol a însemnat, practic, debutul meu în cinematografie”, a declarat, pentru Libertatea, Sofia Vicoveanca.

Artista devenită parcă peste noapte actriță a fost remarcată și de alți regizori, fiind distribuită, mai apoi, în filme precum „Urgia” (1977 – voce), „Vânătoarea de vulpi” (1980) sau „Ochi de urs” (1983).

„În filmul…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.