Secretele achiziţiei costumului perfect

0

Indiferent de preocupări, ocazii sau obiectul de activitate, prin fiecare apariție, orice persoană vinde ceva. Fie că este vorba de un produs sau, pur și simplu, despre atitudine și credibilitate, atenția acordată imaginii personale poate înclina balanța către a încheia sau nu tranzacția cu succes. Dintre toate opțiunile vestimentare, un costum bine ales adaugă un plus de încredere purtătorului și oferă confortul pe care îl caută ochiul privitorului.

Costumul avut în vedere este rezistent la efemeritățile modei și poate fi o investiție pe viață, dacă este ales cu atenție la câteva detalii. Aceste detalii sunt dezvăluite de specialiştii SARTO bespoke, ce au o experienţă de peste nouă ani în domeniul vestimentaţiei masculine.

Contextul

Ocazia care determină achiziția costumului oferă răspunsuri la o mulțime de întrebări. Un costum pentru mediul bussines impune un plus de sobrietate față de unul care va ajunge în mijlocul petrecerii, la o nuntă de vară, de exemplu. Pe lângă ocazie, stabilirea imaginii care se dorește afișată și constituția purtătorului îl aduc pe acesta mai aproape de o alegere inspirată. Ready-to-wear, made-to-measure sau bespoke? Cei cu o constituție atletică pot opta pentru primele două opțiuni, în timp ce cei care au o constituție atipică vor fi avantajați pe deplin doar de un costum bespoke. Cu un rând sau cu două rânduri de nasturi? Prima variantă este mai versatilă, pretându-se pentru o multitudine de ocazii în timp ce a doua este mai formală, dar totodată cea mai inspirată alegere pentru bărbații masivi. Bugetul și constituția influențează alegerea finală, însă cei care aleg varianta bespoke pleacă mereu cu costume peste așteptări, ușor de adaptat pentru o multitudine de ocazii.

Armonia

Felul în care costumul pe corp la probă este, de asemenea, un detaliu important în alegerea unui costum. Un costum poate arăta bine și poate îndeplini toate criteriile generate de context, însă dacă nu îmbracă bine proporționat corpul, nu este varianta câștigătoare. Costumul trebuie să ofere libertate naturală de mișcare purtătorului, fără să fie prea larg sau prea strâmt. Într-un costum de calitate gradul de confort ar trebui să fie asemănător cu cel al hainelor lejere pentru că în hainele inconfortabile este imposibil să te simți natural, condiție ensențială care stă la baza unui look stilat.

Țesătura

Țesătura trebuie studiată în termeni de culoare, dar și de structură. Pentru un costum versatil, unor de purtat cu succes în mai multe situații, culoarea nu trebuie să fie un extremă. Culorile din zona gri cărbune sau bleumarin sunt opțiuni mult mai inspirate decât negrul care, contrar aparențelor, este o culoare pretențioasă de costum, asortându-se cu ocazii exclusiviste. În ceea ce privește structura, lâna este recomandată pentru anotimpul mai cald, în timp ce flanelul este o țesătură texturată, cu volum, creată dintr-o lână puțin toarsă, tocmai pentru a reține cât mai bine căldura.Toate țesăturile puse la dispoziția clienților SARTO sunt doar de la producători de prestigiu internațional precum Scabal și Loro Piana. Pe lângă materialele de calitate superioară, acestea vin cu atuuri greu de ignorat, precum rezistența la șifonare, greutate insesizabilă sau reglaj termic, cu opțiuni chiar și pentru cei care își doresc un costum all seasons.

Întreținerea

Întreținerea unui astfel de costum are o pondere importantă în extinderea duratei de viață a costumului și păstrarea lui într-o stare la fel de impecabilă ca în prima zi. La SARTO bespoke, pe lângă toată susținerea necesară pentru obținerea costumului mult-visat din partea echipei de consilieri și croitori, clienții pot opta și pentru servicii complementare care îi ajută să economisească timp, fără să aibă emoții despre felul în care costumul va fi tratat, printre care: retuș (toți cei care își fac costumul în atelier primesc un retuș din partea casei), refrișare (călcarea vestelor și a sacourilor de către croitor pentru un aspect ca nou) sau curățătorie.  

Un costum bine ales este cel care răspunde într-o cât mai mare măsură tuturor necesităților clientului pe care acesta le poate identifica și transforma în elemente definitorii pentru viitorul costum cu ajutorul unui consilier SARTO bespoke.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.