Scurt ghid pentru alegerea bijuteriilor care ți se potrivesc

0

Indiferent de ocazie sau de ținuta pe care o porți, accesoriile sunt elementele care îți definesc stilul și care te individualizează. În linii mari, fiecare respectă cutumele personale dar, cu toate acestea, alegerea bijuteriilor potrivite rămâne dificilă, cu atât mai mult cu cât poți opta între argint și aur în diferite nuanțe, pietre prețioase sau semiprețioase ori gablonțuri expresive. Exact pentru această situație, un ghid, chiar și scurt, nu poate fi decât util.

Echilibru și proporții

Va face cu adevărat impresie o bijuterie ce respectă un echilibru cu ansamblul ținutei, dar și proporțiile între locul unde este purtată, la mână, pe degete, la gât ori la urechi. La fel de necesar este ca bijuteria să aibă dimensiunea adecvată. Un colier nepotrivit de lung sau prea strâmt va fi un eșec, indiferent de valoarea lui. Recomandarea este valabilă și pentru brățări. Acestea nu trebuie să „danseze” pe antebraț, decât în cazul celor special gândite astfel. Regulile eleganței cer ca o brățară prețioasă să stea fixă pe braț, la două degete distanță de încheietura mâinii.

 

Aceeași regulă este valabilă și pentru inele. Acestea trebuie să rămână stabile pe deget, să nu se întoarcă și nici să alunece, dar fără să strângă. Ca să alegi un inel cu dimensiunea corectă, chiar și atunci când îl cumperi dintr-un magazin virtual, folosește indicațiile pentru masura inel online.

 

Nici cerceii nu fac excepție. Unele modele grandioase, de tip cascadă, sunt spectaculoase, dar trebuie luat în calcul felul în care suportă urechea greutatea acestora. Evită cerceii care îți torturează lobul urechii sau alege sisteme de prindere ce le oferă suportul necesar, fără a provoca traume.

Potrivește bijuteriile cu subtonul pielii

Subtonurile pielii pot fi calde, reci sau neutre și nu depind de culoarea pielii. Îți poți identifica subtonul pielii în funcție de nuanța venelor, într-o zonă unde sunt vizibile (pe dosul palmei sau pe partea interioară a încheieturii mâinii). Venele cu o tentă verzuie indică un subton cald, cele cu nuanță albăstruie sau violet corespund unui subton rece, iar dacă nu se poate stabili o nuanță certă, subtonul pielii este unul neutru.

 

Cunoașterea subtonului este importantă, pentru că te ajută să identifici culorile ideale ale metalelor și pietrelor bijuteriilor pe care le porți.

  • Dacă subtonul tău este cald, ți se potrivesc bijuterii și cercei din aur galben și roz. Cele mai adecvate pietre sunt cele portocali, roz, roșii, albastre și verzi.
  • Pentru un subton rece, alege bijuterii din argint și aur alb cu pietre violet, albastre și verzi și evită metalul galben și portocaliu.
  • O piele cu subton neutru poate purta în egală măsură și metale galbene, și albe.

Poartă bijuterii care-ți vorbesc

Bijuteriile vorbesc! Poate că este o figură de stil, dar fiecare dintre noi a experimentat senzația de pasiune instantanee în fața unei bijuterii. Uneori, nu valoarea în sine a acesteia contează, ci emoția pe care o provoacă.

 

Alege perechea de cercei, colierul, brățară sau inelele care îți pun în evidență personalitatea, care te atrag, chiar dacă industria modei nu le mai ține în linia întâi. Dacă ești un spirit boem, alege bijuterii vintage! Unei firi energice, mereu în pas cu moda, i se potrivesc bijuteriile fine, simple, stilizate, în timp ce o personalitate melancolică va fi perfect reprezentată de bijuterii singulare, dar voluminoase și impozante: un inel statement ori un colier masiv, de exemplu.

 

Bijuteriile pe care le porți exprimă o atitudine sau o decizie (verigheta, inelul de logodnă, simboluri religioase). Asta nu înseamnă că bijuteriile nu pot fi combinate, asociate într-un mod personal, care să vorbească despre tine și să facă orice ținută să fie unică.

 

Dacă alegi un inel cu safir, pentru că-ți plac pietrele albastre, sau dacă iei un colier pentru că l-ai văzut purtat de o celebritate poate fi o idee bună, atât timp cât rezonezi cu piesa respectivă. Cu toate acestea, nu este exclus ca o bijuterie uimitor de frumoasă să nu arate la fel de spectaculos când o porți. De cele mai multe ori, este doar o inadaptare între culoarea metalului și a pietrelor și subtonurile pielii tale, dar ar putea să fie vorba și despre o inadecvare între model și personalitatea ta.

 

Aceste câteva detalii vor face alegerea bijuteriilor mai simplă și mai ușoară. În plus, „chimia” dintre tine și bijuteria aleasă va fi perfectă.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.