Salopeta! Chic, cool sau elegantă?!

0

Salopeta este, fără doar și poate, una dintre piesele vestimentare preferate atât de vedete, cât și de designerii marilor case de modă. Simple și comode sau sexy și sofisticate, salopetele pot fi extrem de versatile. Așa cum deja v-am obișnuit, am ales câteva dintre ținutele care ne-au captat atenția. Care sunt preferatele voastre? Mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Pentru a înțelege articolul vestimentar, iată-i și lunga istorie. Prima menţiune a ceea ce numim noi astăzi salopetă datează din anul 1792. De fapt, primele salopete erau nişte pantaloni purtaţi peste pantalonii obişnuiti, în ideea de a-i proteja. Aşadar, salopeta acelor vremuri nu semănă deloc cu ceea ce cunoaștem noi azi.

Citește și: 10 idei de ținute office pentru vara aceasta

Inspirația zilei în modă: Salopeta

Aceste salopete rudimentare erau purtate de către mulţi dintre militarii acelor vremuri, inclusiv de cei ce făceau parte din miliţia Americană care a fost organizată pentru a lupta în Revoluţia Americană. Modelul de salopetă pe care noi îl purtăm astăzi a fost introdus abia în anul 1891. Apoi a devenit populară în special la locurile de muncă din mediul industrial, fiind purtată de către muncitori peste îmbrăcămintea obişnuită în ideea de a o proteja.

În lunile de vară, însă, muncitorii, pentru a nu suferi de cald, purtau salopeta în locul pantalonilor. Încetul cu încetul, folosirea acesteia s-a extins şi a devenit o piesă de îmbrăcaminte folosită în diverse domenii, de la transporturi la construcții, fabrici, ferme, etc. Deşi iniţial a fost purtată doar de către bărbaţi, prin anii 1900, odată cu emanciparea femeilor şi pătrunderea acestora ca muncitoare în domeniile industriale, salopeta a început să fie purtată de ambele sexe.

Citește și: Inspirația zilei în modă: Rochia din denim

Salopeta de azi!

În timpul Primului Război Mondial, femeile care lucrau în fabricile din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.