S-au mai relaxat regulile în vreme de pandemie pe litoralul românesc – Haii să ne gândim la mare!

0

Pandemia de COVID-19 este departe de a lua sfârșit. Dar restricțiile impuse pe litoralul românesc și pretutindeni în țară s-au mai relaxat, motiv pentru care românii se pot gândi din nou la concedii cu soare, plajă și nisip. La mare, terasele sunt deschise, din cluburi se aude muzică, iar proprietarii de unități de cazare s-au pregătit temeinic pentru a-și primi clientela.

 

Pentru a se asigura că atât turiștii cât și antreprenorii de la malul mării respectă legea, autoritățile au în plan monitorizarea plajelor cu ajutorul dronelor. Dar chiar și în aceste condiții, nu putem spune că mișcarea de pe litoral este restricționată într-atât încât să nu ne putem bucura de vacanță.

 

Cum se procedează în unitățile de cazare în timpul pandemiei?

 

Pentru a scădea pe cât posibil riscul de infecție cu COVID-19, patronii unităților de cazare au impus personalului lor monitorizarea temperaturii clienților încă de la intrarea în unitate. Astfel, chiar înainte de check in, responsabilii cu această activitate pot verifica dacă starea de sănătate a vreunuia din clienți prezintă un pericol pentru ceilalți turiști cazați sau pentru personalul unității, asigurând condiții de maximă siguranță.

 

În plus, în toate spațiile închise comune, purtarea măștilor de protecție este obligatorie atât pentru personalul hotelier, cât și pentru turiștii care și-au rezervat camere, măsură prin care riscul de infecție este redus considerabil.

 

Dezinfectant pentru mâini există și el la discreție deoarece patronii hotelurilor au echipat toate spațiile comune cu dispozitive ușor de folosit, pline cu dezinfectat lichid din care poate folosi orice persoană care pătrunde în unitate.

 

Cele mai bune oferte de cazare pe litoral se pot găsi pe site-ul CazarePeLitoral.ro, unde există și o mulțime de informații detaliate despre fiecare unitate în parte. Începând cu cele mai populare hoteluri de pe plajă și continuând cu pensiuni și vile sau apartamente închiriate în regim hotelier Costinesti , pe site-ul CazarePeLitoral.ro se găsesc camere pentru toate gusturile și toate buzunarele.

 

 

Din cauza investițiilor făcute de proprietarii de hoteluri pentru a limita răspândirea cu COVID-19, prețurile la cazare au crescut anul acesta față de anii anteriori. Dar cu puțină răbdare și un dram de noroc, doritorii încă mai pot găsi pe site-uri precum CazarePeLitoral.ro oferte avantajoase, de care pot profita din plin.

Cum te poți distra la mare în vreme de pandemie?

 

Punând în aplicare diferite măsuri de prevenție a răspândirii virusului COVID-19 antreprenorii de la malul mării au pregătit pentru turiști vara aceasta tot felul de atracții, care mai de care mai stimulente.

 

Gondola inaugurată în Mamaia acum 16 ani funcționează ca și până acum, între Hotel Perla și Cazino, norocoșii pot vedea delfini într-o plimbare cu catamaranul din portul turistic Mangalia și până spre Olimp, iar iubitorii de senzații tari își pot rezerva o zi din vacanță pentru JT Watersports.

 

Plimbarea cu gondola peste plaja din Mamaia durează aproximativ 10 minute, iar un bilet costă doar 20 de lei de persoană, preț în schimbul căruia ai șansa de a admira de la înălțime toate frumusețile stațiunii.

 

Pentru excursia cu catamaranul, trebuie să-ți rezervi într-una din zilele de vacanță aproximativ 3 ore și 100 de lei, dacă se strânge un număr de minim 20 de persoane care vor să participe.

 

Cât despre JT Watersports, investiția de 5 milioane de euro a antreprenorului Jean Tucan s-a transformat într-un parc acvatic ideal pentru cei care vor să-și testeze limitele și să încerce o plimbare cu jet-ski-ul, hidrobicicleta sau barca motorizată. De asemenea, tot în cadrul acestui amplasament sunt puse la dispoziția doritorilor o școală de wake, cursuri de ski nautic și o instalație de wibit, lungă de un kilometru și cu mai multe trasee, diferite în funcție de dificultate, de forma literelor din cuvântul “Mamaia”.

 

Toate facilitățile enumerate mai sus sunt doar câteva din metodele prin care te poți distra pe cinste la mare, vara aceasta, chiar și în contextul răspândirii infecției cu COVID-19. Activitățile de agrement se desfășoară cu maximă precauție din partea antreprenorilor de la malul mării, lucru pentru care turiștii care abia așteaptă o ocazie de relaxare au toate motivele să meargă să se distreze cu inima deschisă!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.